Nyíregyháza hírei

2014.06.14. 10:48

A párbeszéd a leglényegesebb

Nyíregyháza - A fiatalok és a döntéshozók közötti kommunikációt vizsgálták Németországban.

Nyíregyháza - A fiatalok és a döntéshozók közötti kommunikációt vizsgálták Németországban.

A Mustárház munkatársai és a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda tagjai június 2–6. között Németországban jártak.

Az úticél Bad Breisig, Koblenz és Köln volt, ahol elsősorban azt vizsgálták, hogy helyi szinten hogyan működik a fiatalok és a döntéshozók párbeszéde. Elsőként Koblenzbe látogattak el egy ifjúsági központba.

Tanácsadás, pályaorientáció

Az épületet Koblenz önkormányzata biztosítja, és minden korosztály megtalálja ott a neki tetsző foglalkozást. Az ifjúsági iroda munkatársai oktatási, pályaorientációs tanácsadással, diákmunka lehetőségekkel látják el a fiatalokat.

Kulturális nevezetességek

A következő állomás egy kölni katolikus nonprofit szervezet volt. Fő célcsoportjuk a fiatalok, akik közül néhányan hátrányos helyzetűek.

Bad Breisigban találkoztak a helyi döntéshozókkal, akik felvázolták, hogyan támogatják a fiatalokat helyi szinten.

A szakmai látogatásokon túl természetesen nem mehettek el szó nélkül a kulturális nevezetességek mellett sem. Remagen, Koblenz és Köln városában is számtalan templomot látogattak meg, amelyek különböző építészeti stílusjegyeket hordoznak. Mindkét iroda tagjai hasznos tapasztalatcserén vannak túl, mely hozzájárul ahhoz, hogy eredményesen működhessenek együtt az újonnan megismert német partnerekkel és szervezetekkel.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!