Nyíregyháza hírei

2014.06.24. 07:57

Az állami is lehet álomi

Nyíregyháza - Tavaly 16 ezer fiatal vállalt nyári munkát önkormányzati intézményekben.

Nyíregyháza - Tavaly 16 ezer fiatal vállalt nyári munkát önkormányzati intézményekben.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) július 1-jétől az idén is meghirdeti a nyári diákmunkaprogramot, melynek keretében 16–25 év közötti diákok kaphatnak a helyi önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél munkalehetőséget – jelentette be Czomba Sándor, a szaktárca munkaerőpiaci és képzési államtitkára a napokban. Tavaly 16 ezer fiatal szerzett munkatapasztalatot a kéthónapos program keretében, miközben az iskolaszövetkezeteknél sem csökkent a létszám. Az idén a múlt évhez hasonlóan 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra.

Az államtitkári bejelentés nyomán megyei körképünkben annak jártunk utána, hogyan tudják kiaknázni a lehetőséget az egyes helyhatóságok és a nyaralás helyett/mellett dolgozni akaró diákok. Tavaly a nyíregyházi önkormányzat intézményeinél összesen 130 diák kapott munkalehetőséget, s az idén is felkészültek a fiatalok fogadására. Mátészalka városvezetése szintén várja a folytatást. Tiszadobon egyelőre csak közösségi szolgálatot teljesítenek a diákok, a helyhatóság azonban üdvözli a felkínált lehetőséget.

További részletek a Kelet-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!