Nyíregyháza hírei

2014.06.20. 10:26

Építők Nap a Ligetben

Nyíregyháza - Hatodik alkalommal rendezték meg a hagyományőrző programot.

Nyíregyháza - Hatodik alkalommal rendezték meg a hagyományőrző programot.A hagyományőrzést szem előtt tartva rendezték meg hatodszor a Retro Építők Napját Sóstógyógyfürdőn, a Liget Panzió kertjében. A megyei ÁÉV hajdani üdülője évek óta hiteles helyszíne az Építők Napi hagyományok, a juniális hangulat felidézésének. A rendezvény ez évben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Területi Építész Kamara, a Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Mérnöki Kamara összefogásával, a Vitalis Egyesület és az Art Vital Kft. szervezésében, a Fémszerkezet Kft., az Aktualbau Kft., a Kingspan Kft. és a VELA Kft. segítségével valósult meg.

Végh József építész, főszervező tekintett vissza a közös múltra, majd dr. Kovács Ferenc polgármester az építők múltját, jelenét és jövőjét egyaránt érintő gondolatait osztotta meg a hallgatósággal. A városvezető Bencs László Emléklapot adott át Bíró László nyugalmazott építésvezetőnek. Hajdanán a Jósaváros, az Érkert és az Örökösföld lakótömbjeinek építését egyaránt irányította és a szakma belső köreiben jól ismert, köztiszteletben álló szakember. A rendezvény résztvevői megemlékeztek továbbá az Ybl Miklós születésének 200. évfordulóján meghirdetett Magyar Építészet Évéről, valamint a városban működő, profiljában országosan is mértékadó szervezetnek számító Plan-net.hu Építőipari Mérnöki Hálózati Klaszter 10 éves tevékenységéről.

A színvonalas program részeként a Szabolcs Fúvószenekar és Mazsorett csoport, az X-Faktor döntősei, a Non-Stop Vokálegyüttes és Szabó Mariann, valamint a Nyírség Táncegyüttes szórakoztatták a jelenlévőket. Az amatőröknek is lehetőséget nyújtó „Mindent bele!” programrészben néhány vers is elhangzott, valamint egy mértékadó mérnöki családi háttérrel bíró, a nap meglepetésének számító „Tini zenekar” fellépésére került sor Major Dóra meghatározó énekesi közreműködésével.

A látványos ökörsütésben, legényfogó levesben, kürtős kalácsban és csapolt sörben gazdag program zenés kerti partival, ökörcsont ropogtatással kora este ért véget.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!