Nyíregyháza hírei

2014.06.20. 09:47

Fémhulladékban próbált utazni

Nyíregyháza - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Nyíregyházán mintegy 900 kilogramm fémhulladékot foglaltak le, valamint több mint 1 millió forint bírságot szabtak ki.

Nyíregyháza - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Nyíregyházán mintegy 900 kilogramm fémhulladékot foglaltak le, valamint több mint 1 millió forint bírságot szabtak ki.A pénzügyőrök az egyik fémkereskedés előtt ellenőriztek egy mikrobuszt és annak magyar vezetőjét. A jármű nagyobb mennyiségű, többségében alumíniumot és vörösrezet tartalmazó fémkábel hulladékot és akkumulátorokat szállított, illetve kívánt leadni – adta hírül Dávid Zoltán pénzügyőr százados, rendészeti osztályvezető, a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vám-és Pénzügyőri Igazgatóságának sajtóreferense.

A fémhulladékokról kiderült, hogy azokhoz feltételezhetően illegálisan jutottak hozzá, így azokat a NAV pénzügyőrei lefoglalták. A fémszállítmány piaci értéke mintegy 370 ezer forint, a bírság várható összege 1,1 millió forint.

Miután az akkumulátorok veszélyes hulladéknak minősülnek begyűjtésük, illetve szállításuk hulladékgazdálkodási engedélyhez kötött, amellyel az ellenőrzött férfi nem rendelkezett, így a pénzügyőrök értesítették az illetékes környezetvédelmi hatóságot is.

A lefoglalt fémhulladékot a NAV az eljárás végén elektronikus árverésen értékesíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!