Nyíregyháza hírei

2014.06.03. 11:39

Fidesz sajtótájékoztató

Nyíregyháza - Az Esélyt az Ifjúságnak Alapítvány 2008-ban úgy hosszabbította meg további 10 évre a 80 százalékban a tulajdonában lévő Sóstó Hotel ingatlanbérleti szerződését, hogy nem volt mögötte kuratóriumi felhatalmazás és a szerződés előnytelen volt.

Nyíregyháza - Az Esélyt az Ifjúságnak Alapítvány 2008-ban úgy hosszabbította meg további 10 évre a 80 százalékban a tulajdonában lévő Sóstó Hotel ingatlanbérleti szerződését, hogy nem volt mögötte kuratóriumi felhatalmazás és a szerződés előnytelen volt. Emiatt bűncselekmény gyanúja merült fel az alapítvány vagyongazdálkodásával, illetve ingatlanának bérbeadásával kapcsán - közölte Kozma Péter, az alapítvány kuratóriumi elnöke, aki jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt tett feljelentést.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség 2012. július 30-án rendelte el a nyomozást, amelyet a Nyíregyházi Rendőrkapitányság folytatott. – Az egyik érintett a kuratórium korábbi elnöke, az MSZP országgyűlési képviselője, így az ügy a Központi Nyomozó Főügyészséghez került és jelenleg is folyamatban van - tette hozzá az elnök a keddi sajtótájékoztatón. Kozma Péter a szóban forgó - a kuratórium szerint - szabálytalan bérleti szerződés semmissé nyilvánítását is kérte a Nyíregyházi Törvényszéktől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!