Nyíregyháza hírei

2014.06.10. 12:06

Hamarosan az európai átlagot is lepipálhatja Nyíregyháza szennyvízrendszer-kiépítettsége

Nyíregyháza - Évtizednyi késés után, végre a befejezéséhez közeledik Nyíregyházán a több mint 10 milliárdos szennyvízberuházás.

Nyíregyháza - Évtizednyi késés után, végre a befejezéséhez közeledik Nyíregyházán a több mint 10 milliárdos szennyvízberuházás. Kedden délelőtt sajtónyilvános területbejárás keretében ismertette a projekt jelenlegi állását Mészáros József ágazatvezető a Polyákbokorban található II. számú szennyvíztelepen.

Európai átlag feletti lesz a szennyvízkezelés Nyíregyházán és térségében, ahol mintegy 13,5 milliárd forintból épül ki a korszerű hálózat - közölte a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármestere a város 2-es számú szennyvíztisztító telepének próbaüzemelési szemléjén kedden.

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy az 1989-ben épült tisztítótelepet közel kétmilliárd forintos költségből modernizálták, s 96 százalékos készültségű az új vezetékrendszer kiépítése is, amelyre több, mint 1000 lakást már ráköthettek, további 2100 csatlakoztatása pedig hamarosan megkezdődik.

Nyíregyházán és a szomszédos Kálmánházán, Kótajban és Nyírpazonyban több mint 13 milliárd 400 millió forintért alakítják ki a szennyvízhálózatot. Az összegből 10,3 milliárd forint európai uniós pályázati támogatás, a többi nemzeti forrás, illetve a szolgáltató Nyírségvíz Zrt., valamint az érintett lakosság beruházási hozzájárulása.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!