Nyíregyháza hírei

2014.06.07. 13:54

Kidobott kölykök hada

Nyíregyháza - A szakemberek gyógyszerekkel és védőoltással próbálják megelőzni az otthonban terjedő fertőzéseket.

Nyíregyháza - A szakemberek gyógyszerekkel és védőoltással próbálják megelőzni az otthonban terjedő fertőzéseket.

Legutóbb februárban adtunk hírt arról, hogy a nyíregyházi Állatbarát Alapítvány Csatorna utcai állatotthona a befogadóképessége végső határához érkezett. Az akkori kölyökdömping ugyan lement, ám tippeljék meg, hová került a „feleslegessé” vált tavaszi-nyári szaporulat...

– Jelenleg körülbelül 20–25 másfél és három hónapos, valamint 15 négy és hat hónapos kor közötti, összesen pedig 86 kutya, illetve 26 macska (ebből 12 kölyök) vár gazdira az otthonban – sorolta érdeklődésünkre Dankó Dóra, az alapítvány sajtóreferense.

Felújítás kezdődött

– Az elkövetkező két hétben nem tudunk állatokat fogadni, ugyanis 22 kennel padlózatát újítják fel az otthonban, hogy még komfortosabbak és élhetőbbek legyenek, ám addig is ki kellett ürítenünk azokat. Prioritást élveznek viszont a sérült és rossz körülmények között tartott kutyák és cicák, nekik mindenképpen találunk helyet valahol – tette hozzá Dankó Dóra.

– Ekkora létszámnál a folyamatos fertőtlenítés és takarítás ellenére is elkerülhetetlen a betegségek kialakulása és terjedése. Erről is beszélnünk kell, hiszen az otthon életének a része: felütötte a fejét egy új típusú parvo fertőzés és a giardia, ami a kölykök emésztőrendszerét támadja meg, emiatt az állat kiszárad.

A legyengült szervezetet nehéz kezelni, ezért döntöttünk a prevenció mellett, gyógyszeres kezeléssel és védőoltásokkal próbáljuk megelőzni a betegségek terjedését – mondta el nyíltan a sajtóreferens, aki arról is szólt, hogy a kötelező 50 órás közösségi szolgálatnak köszönhetően sok dolgos, segíteni akaró diák keresi fel őket.

Tömeg a nyári szünetben

– Az alapítvány két állandó külföldi önkéntese mellett hétvégenként a sajátjaink is megjelennek az otthonban, ráadásul minden héten legalább 25–30 iskolás teljesíti nálunk az érettségihez szükséges penzumot. Rengetegen jelezték, hogy a nyári szünetben csatlakoznának a munkánkhoz, aminek nagyon örülünk, igyekszünk majd mindenkinek elfoglaltságot találni – tájékoztatta lapunkat Dankó Dóra.

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!