Nyíregyháza hírei

2014.06.18. 08:26

Királynő lenne az első udvarhölgyből

Nyíregyháza - A tavalyi verseny második helyezettjeként többre vágyik a nyíregyházi hölgy.

Nyíregyháza - A tavalyi verseny második helyezettjeként többre vágyik a nyíregyházi hölgy.

A Miss International Hungary első udvarhölgye: Lukács Réka. Amikor tavaly eljutott a tudatáig, bizsergető érzés kerítette hatalmába. Azóta érettebb lett egy évvel, és minden porcikájával arra törekszik, hogy ez hangozzon el augusztus 15-én: a Miss International Hungary győztese 2014-ben… Lukács Réka!


Lukács Réka: Ez a verseny nem csak a szépségről szól, jóval több annál...


– Természetesen amellett, hogy szeretném megnyerni a rangos versenyt, fel kell készülnöm arra az eshetőségre is, ha nem engem jelölnek az első helyre.

– Az idei mezőny szerintem erősebb a tavalyinál, épp ezért még nagyobb eredménynek tartanám, ha oda tudnék kerülni a legjobbak közé a végén – mosolyodott el az önbizalomhiányban korántsem szenvedő, erőtől duzzadó nyíregyházi hölgy. Még szép: azért indult el, hogy az önmaga számára emelt lécet átugorja. S ha már legutóbb második lett, szeretné megkoronázni a teljesítményét.

Szereti Nyíregyházát

– Nálam elég korán bevillant az, hogy királynő szeretnék lenni. Előttem van a kép: három éves koromban beleléptem a legjobb barátnőmnek, vagyis anyukámnak a magassarkújába, aztán a fejemre tettem a műanyag koronát, és máris királynőként tipegtem. Arról álmodtam, hogy egyszer „igaziból” is az lehetek. Balatonfüreden éltem nyolc évig, utána költöztünk Nyíregyházára, ezt tekintem azóta is az otthonomnak. Szeretem ezt a gyönyörű várost, ahová köt a családom, a barátaim és a sok-sok élmény, ami itt ért. Tavalyelőtt elindultam a Miss Alpok Adria versenyen, és elnyertem a Sóstó szépe címet.

A 2013-as Miss International Hungary döntője előtt hatalmas pluszt adott a felkészítőtábor. Bár nagyon feszített tempóban haladtunk előre, igazán remek volt a hangulat. Ahogy a fináléban felléptünk a színpadra a szeretteink és több száz néző elé, a gyönyörű bálteremben tényleg mind a huszonnégyen királynőnek éreztük magunkat.

Tudtuk: természetesen csak egyvalaki lehet a királynő, mégis óriási dolog, hogy az első udvarhölgynek választott a szakmai zsűri. Ez a legrangosabb szépségverseny, ráadásul a győztes, Ötvös Brigitta a negyedik lett a világversenyen, ami a valaha volt legnagyszerűbb magyar eredmény.

Angolul perfekt

– Teljes mértékben elégedett lehettem a második helyezésemmel. Bevallom, nem számítottam rá. Elhatároztam, hogy a megszerzett tapasztalattal, egy évvel érettebben ismét benevezek. Mögöttem van az első tanév tapasztalata a Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Karán, a nemzetközi gazdálkodási szakon, ahol mindent angolul tanulunk. A spanyol nyelv is nagyon közel áll hozzám, de szívesen hallgatnék japán szót is…

Ugyanis az idei verseny győztese Tokióban képviseli Magyarországot. Jelenleg abban a fázisban tart a kiválasztás, hogy hetente egy induló esik ki, augusztus közepére szűkül le teljesen a finálé mezőnye.

– Ez a verseny nem csak a szépségről szól. A legkülönfélébb napi hírekhez, történésekhez kell hozzászólnunk, véleményt alkotnunk magyarul és angolul. Én olyan küzdő lány vagyok, aki magának állítja fel a lépcsőfokokat, senki sem hajt engem. Senki nem írja elő nekem például a jótékonyságot, én alapból ilyen vagyok. Rendszeresen viszek élelmet az Állatbarát Alapítványhoz a kutyusoknak. Sikerült jelképes, 100 forintos áron jegyekhez jutnom, szeretnék 30 állami gondozott gyereket elvinni egy színdarabra a Móricz Zsigmond Színházba. Ebből is látszik, nem pusztán arról szól a verseny, hogy ott vagyunk a kifutón.

A Miss International Hungary 2014-et megelőző reality show a világhálón nyomon követhető. A szavazas.missinternational.hu oldalon Lukács Rékára is lehet voksolni. Az udvarhölgyre, aki szíve szerint megkoronázná igyekezetét.

 

Ez „a” szépségverseny!

A nemzetközi Miss International szépségverseny nem csak egy a sok hasonló jellegű vetélkedő közül, hanem „a” szépségverseny. Ötvennégy esztendeje rendezték meg először a világon. A Miss World, Miss Universe, Miss Earth és a Miss International szépségversenyt nagyságuk, szervezettségük, díjaik, ismertségük és elismertségük okán a The Big Four (A Nagy Négy) néven emlegetik. Ezért is komoly szakmai elismerés, hogy a nyíregyházi Lukács Réka lett Ötvös Brigitta királynő első udvarhölgye a Miss International Hungary 2013-on.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!