Nyíregyháza hírei

2014.07.04. 11:19

Erődemonstráció a Kossuth téren!?

Nyíregyháza - Sajtótájékoztatót tartott pénteken délelőtt az Összefogás-Együtt Szabolcs-Szatmár-Bereg Felemelkedéséért Szövetség a nyíregyházi Kossuth téren.

Nyíregyháza - Sajtótájékoztatót tartott pénteken délelőtt az Összefogás-Együtt Szabolcs-Szatmár-Bereg Felemelkedéséért Szövetség a nyíregyházi Kossuth téren. Dr. Helmeczy László elnök a Kossuth téren megjegyezte: „Micsoda véletlen, hogy a törvényesen bejelentett tüntetés idejére iderendelt erőgépeket az a NyírVV, ahonnan legalább 50 olyan tisztességes embert távolítottak el, aki ki merte nyitni a száját. Mi azt kérjük, hogy a polgármester fejezze be az ámokfutását, vessen véget a mutyizásnak!

A kecske azért van itt, mert lehetne a címerállata, hiszen Mekk Elek egy végtelen kedves mesefigura, aki mindenhez ért, de közben semmihez. Felháborító, ami az iskolatej körül zajlik, követeljük a mutyi mentes közbeszerzést! Más: a közmeghallgatásnál nincs időkorlát, ez alkotmányos alapjog a demokráciában. Demonstrációnkkal az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet: mi folyik itt ebben a városban? Egészen elképesztő, hogy ezzel a zajjal akarnak bennünket akadályozni a szabad véleménynyilvánításban!

KM


Reagálások

Helmeczy László nem is olyan régen, még pert indított a Bajnai Gordon ellen libákkal tüntetőkkel szemben, miszerint a szerencsétlen állatokat gágogásra kényszerítették. Most úgy látszik Helmeczy úr, ha a Kecskékről van szó, nem lép fel úgy, mint "rendíthetetlen állatvédő", hiszen pénteken egy szerencsétlen Kecskét órákon át tartottak egy ketrecben, Nyíregyháza főterén a harmincfokos kánikulában. Véleményünk szerint ez volt az igazi állatkínzás. Amit pedig Helmeczy László és a néhány főnyi közönsége demonstráció címén művelt, valószínűleg nem más, mint politikai cirkusz és anyagi motiváltság. Mint tudjuk a közmondás szerint, "egy  ("kecske") nem csinál nyarat" de még kettő sem. Tisztelettel: a kecskék jogainak védelmében.

Péter Sándor

Kisgazda Polgári Egyesület    


– A közmeghallgatáson az időkorlátozás teljesen jogszerű, a vonatkozó, hatályos jogszabályok és az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata alapozza ezt meg – reagált dr. Helmeczy László közmeghallgatásra vonatkozó kritikájára dr. Szemán Sándor, Nyíregyháza címzetes főjegyzője és hozzátette: az elmúlt másfél évtizedben valamennyi közmeghallgatás előtt az időkorlátozásra vonatkozó szabályt ismertették a résztvevőkkel.


– Az iskolatej program keretében városunkban közel 6400 gyermek részesült tej és tejtermékekből valamennyi tanítási napon 2014. január 20-ától 2014. július 31-éig. Ezen program folytatására van lehetőség 2014 augusztusától 2015 július végéig. Az ezzel kapcsolatosan lefolytatott beszerzési eljárás teljesen jogszerűen, az Önkormányzat Beszerzési Szabályzatában foglaltak maradéktalan betartásával történt. Három beszállító cég ajánlata közül végül a legalacsonyabb összegű ajánlatot tevő nyíregyházi cég ajánlata nyert – válaszolt a iskolatej üggyel kapcsolatos felvetésre Rendes Sándor sajtószóvivő.


- Társaságunk 2014. július 2-án négy másik helyszínt érintve együtt rendelte meg a szerződött partnerünktől a csapadékvíz hálózatban keletkező dugulás hibaelhárítását - reagált Bocskai Péter, a NyírVV Kft. ügyvezetője Dr. Helmeczy László nyilatkozatára. - Írásban kértük a Kossuth téren a sürgősségi hibaelharítást, tekintettel arra, hogy a városlakók hétvégén zavartalanul használhassák a Kossuth teret. Társaságunk semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kapott arra vonatkozóan, hogy ebben az időpontban a Kossuth terén bármilyen rendezvény kerülne sor, így a NyírVV szerződött partnere ütemtervezetten és szabályosan járt el, amikor a mai napon a hibaelhárítási munkálatokat végezte. Visszautasítom Dr. Helmeczy László azon állítását, hogy társaságunk bármikor is erődemonstrációra készült volna - tette hozzá Bocskai Péter.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!