Nyíregyháza hírei

2014.07.24. 12:11

Egymilliárd forintból épülnek és újulnak meg utak

Nyíregyháza – Pályázati és önkormányzati forrásból összesen 1,1 milliárd forintot fordít út- és járdafelújításra a megyeszékhely önkormányzata, ami nagyon jó hír, hiszen ezen a téren komoly a város adóssága – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és hozzátette: a 610 kilométernyi önkormányzati útnak csak 40 százaléka aszfaltozott.

Nyíregyháza – Pályázati és önkormányzati forrásból összesen 1,1 milliárd forintot fordít út- és járdafelújításra a megyeszékhely önkormányzata, ami nagyon jó hír, hiszen ezen a téren komoly a város adóssága – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és hozzátette: a 610 kilométernyi önkormányzati útnak csak 40 százaléka aszfaltozott. – Egy nyertes pályázattal, 438 millió forintból gyalog- és kerékpáros átkelő épül a Csaló köz–Ószőlő utca csomópontjában, a Vécsey közig folytatják a jelenleg a Kereszt utcáig tartó kerékpárutat, és ebből a forrásból épül meg a körforgalom az Arany János utca és a Szarvas utca kereszteződésében.

Bocskai Péter, a NyírVV Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: 518 millió forintból 24 utcában cserélik a meglévő aszfaltszőnyeget vagy építenek utat. A helyreállítás több mint 10 kilométernyi szakaszon zajlik, 15 földút kap aszfaltburkolatot, ahol szükséges, kicserélik a csapadékvíz-elvezető folyókákat, útszegélyt építenek, de újraburkolják a Krúdy Vigadó előtti és a Blaha Lujza sétányon található parkolókat is.

A járdaépítés-és helyreállítás 40 helyszínt érint és 105 millió forintból valósul meg. A munkák negyedével már elkészültek a kivitelezők, így reális az esély arra, hogy iskolakezdésre, azaz szeptember elejére befejeződjenek a felújítások. Kivételt jelent az Arany János és Szarvas utca csomópontjában épülő körforgalom, ott ugyanis még nem zárult le a közbeszerzési eljárás, azzal nem tudnak végezni augusztus végére.

Részletek a pénteki Kelet-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!