Nyíregyháza hírei

2014.07.23. 09:10

Megkérdeztük: Ön elégedett a választott szakmájával, hivatásával?

Nyíregyháza - Bíróné Tóth Ágnes így válaszolt: – Ha most súghatnék pár tanácsot a pályaválasztás előtt álló tizenéves önmagam fülébe, azt mondanám, „Ági, ne a vendéglátó szakmát válaszd, mert nagyon sokat kell robotolni, mégsem tudsz vele jól keresni, ráadásul család, gyermek mellett már lehetetlen küldetés az éjszakai műszak!” A jelenlegi munkahelyem szerencsére családbarát.

Nyíregyháza - Bíróné Tóth Ágnes így válaszolt: – Ha most súghatnék pár tanácsot a pályaválasztás előtt álló tizenéves önmagam fülébe, azt mondanám, „Ági, ne a vendéglátó szakmát válaszd, mert nagyon sokat kell robotolni, mégsem tudsz vele jól keresni, ráadásul család, gyermek mellett már lehetetlen küldetés az éjszakai műszak!” A jelenlegi munkahelyem szerencsére családbarát.Kázmér-Bertók Edit szociálpedagógusnak tanult. – Szeretem a hivatásom, de ma Magyarországon nem becsülik meg anyagilag a szociális szférában dolgozókat. Intenzíven tanulom a német nyelvet, mert ősszel külföldön szeretnék szerencsét próbálni.

Döller Miklós nem bánta meg, hogy a kereskedelmet választotta, azt viszont fájlalja, hogy immár 6 éve külföldön kell dolgoznia, mert idehaza nincs álláslehetőség, illetve nem fizetik meg a munkavállalókat. – Havi minimum 250-300 ezer forint fizetéssel a zsebükben nem panaszkodnának a kereskedelemben dolgozók! – tette hozzá.

Zováth Klaudia a rendészeti szakirányt választotta. – Rendőr szeretnék lenni. Nem csak munkalehetőségként, hanem hivatásként tekintek a bűnüldözésre – mesélte.

Kósa Kristóf Márk a Magyar Honvédség kötelékébe szeretne tartozni, szorgalmasan tanul, hogy elérje a célját.

 

Kapin Nikoletta Kisvárdán tanul. – Közgazdaságtant tanulok, na és persze idegen nyelvet, szerintem jó esélyem van rá, hogy az egyetem után jól kereső állást kapjak az országban.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!