Nyíregyháza hírei

2014.07.23. 11:57

MSZP - sajtótájékoztató

Nyíregyháza - Czibere Károly szociális ügyekért és a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár két, napokban megjelent nyilatkozatára reagált Halmi József, az MSZP megyei alelnöke, aki „telepszemlét” javasolt a Porcsalmáról származó politikusnak.

Nyíregyháza - Czibere Károly szociális ügyekért és a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár két, napokban megjelent nyilatkozatára reagált Halmi József, az MSZP megyei alelnöke, aki „telepszemlét” javasolt a Porcsalmáról származó politikusnak.– A kormánypropaganda szerint minimális, valójában nagy a gyermekszegénység és a nélkülözés, különösen a hátrányos helyzetű településeken. A közfoglalkoztatás nem kezeli, csak konzerválja a szegénységet. Mivel a teljes foglalkoztatottságra esély sincs, bevett módszer, hogy csak egy családfenntartót alkalmaznak az önkormányzatok közmunkásként, a másik szülőnek be kell érnie a 22800 forintos segéllyel.

Megyénkben 50 ezer ember állástalan, magas a rokkantnyugdíjasok, inaktívak aránya, alacsonyak a nyugdíjak, a szabolcsi fizetés pedig köszönő viszonyban sincs a 234 ezer forintos országos bruttó bérrel. Ópályiban és Györteleken is sok nehéz sorsú ember él (romák és nem romák egyaránt), akik tisztességes megélhetésre vágynak! – fogalmazott Halmi József.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!