Nyíregyháza hírei

2014.07.23. 11:55

Új üzemcsarnok épül az olasz Sematic nyíregyházi gyárában

Nyíregyháza, 2014. július 23., szerda (MTI) - Kapacitásbővítő beruházásként új üzemcsarnok épül az olasz Sematic nyíregyházi gyárában - közölte a Sematic Hungária Felvonógyártó és Kereskedelmi Kft. szerdán az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2014. július 23., szerda (MTI) - Kapacitásbővítő beruházásként új üzemcsarnok épül az olasz Sematic nyíregyházi gyárában - közölte a Sematic Hungária Felvonógyártó és Kereskedelmi Kft. szerdán az MTI-vel.A közlemény szerint a beruházás megvalósításához az Új Széchenyi Terv gazdaságfejlesztési operatív programja keretében több mint 432,5 millió forint pályázati támogatást kapott a cég, amit az Európai Unió és a magyar állam nyújt.

A vissza nem térítendő támogatással 650 millió forint értékű üzemcsarnokot létesítenek, amelyben helyet kapnak közel 949 millió forint értékben beszerzett modern fémmegmunkáló gépek és raktárberendezések. A fejlesztéssel az év végéig 25 új munkahely jön létre, így mintegy kétszázan dolgoznak majd a nyírségi üzemben, ahol most 170 az alkalmazottak létszáma.

A Sematic nyíregyházi gyárában májusig 200 millió forint értékű innovációs fejlesztés valósult meg, amelyhez a cég szintén kapott 103,8 millió forint támogatást az Új Széchenyi Terv pályázatán.

Az akkor bevezetett technológia és az új termékek gyártása olyan eredményesnek bizonyult - áll a közleményben -, hogy a társaságnak most kapacitásbővítő beruházásra van szüksége a megnövekedett kereslet kielégítéséhez.

A nyíregyházi székhelyű, 2000-ben alapított Sematic Hungária Kft. a kezdetekben az olasz cégcsoport magyarországi képviseletét látta el, a hozzá kapcsolódó kereskedelmi tevékenységgel együtt. Fél évtizede vált termelő egységgé, amikor felépült a korszerű gyártó berendezésekkel felszerelt első üzemcsarnoka a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen. Azóta folyamatosan fejlesztik a technológiát, növelik a kapacitást, így a magyarországi termelőegység ma már stratégiai pozíciót tölt be az olaszországi székhelyi Sematic cégcsoportban.

A nyíregyházi gyár árbevétele tavaly meghaladta a 13,5 milliárd forintot, s az idén 14,9 milliárdos a bevételi terve.

A 2013-as évben 1,3 milliárd forint nyereséget értek el, 2014-ben pedig 2,4 milliárdot szeretnének.

A Sematic cégcsoport több mint 50 éve a felvonóiparban dolgozó vállalat együttes, amelynek központja Olaszországban, Bergamohoz közel, Osio Sotto városában található. Több kontinensen, így Amerikában, Ázsiában és Európában van gyártóüzeme és kereskedelmi irodája a nagyvállalkozásnak. Összesen nyolc országban termel, Kínában például három helyen is.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!