Nyíregyháza hírei

2014.07.22. 18:11

Végső megoldás: Kúria

Nyíregyháza - Jogértelmezési aggályai vannak a nyíregyházi távhőcég vezetőjének a rezsitörvényt illetően.

Nyíregyháza - Jogértelmezési aggályai vannak a nyíregyházi távhőcég vezetőjének a rezsitörvényt illetően.  – Tavaly május 10-én lépett hatályba a rezsicsökkentés végrehajtásáról szóló jogszabály – invitált bennünket egy kis időutazásra Ráskó Ferenc, aki szerint a szabályozás kimondta: a számlákon fel kell tüntetni azt, hogy a 2012. november 1-jei díjtételek alapján számított összeg 90 százalékát nem haladja meg az általuk szolgáltatott távhő díja – melyet ők teljesítettek is.

A számok beszéljenek!

– Ezek után jött az újabb módosítás. Július elsejétől a számláinkon számszerűsíteni kellett már a fogyasztói megtakarításokat is. Mi ennek is eleget tettünk, forintra lebontva küldtük ki a számlákat a fogyasztóinknak – emlékszik vissza az Energocoop Kft. ügyvezető-tulajdonosa, aki hozzátette: a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) értelmezése szerint a módosítás előtt megjelent jogszabály is előírja a számszerűsítést.

Július 10-én a távhőcégnek levelet küldött az NFH, melyben újfent felhívták a figyelmet a számszerűsítés fontosságára. Erre a levélre kért a cég állásfoglalást, amire azonban a mai napig nem érkezett válasz. Sőt, augusztusban újra „csengetett a postás”, akkor a hatóság bekérte a kibocsátott számláink másolatát, majd az ellenőrzés eredményeként kötbér megfizetésére köteleztek minket – sorolta Ráskó Ferenc.

– Ősszel már postázták is a négymillió forintos büntetésről szóló határozatot, ami ellen már több helyen is fellebbeztünk, most pedig nem tehetek mást, a Kúriához fordulok az igazamért – fogalmazott az Energocoop ügyvezető-tulajdonosa, akinek jogértelmezési aggályai vannak a rezsitörvényt illetően.

Részletek lapunk szerdai (július 23.) számában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!