Nyíregyháza hírei

2014.08.15. 15:21

Felújított járőrhajók a vízirendészetnek

Jánd - Felújított járőrhajókat adott át Jándon a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei rendőrfőkapitány gazdasági helyettese.

Jánd - Felújított járőrhajókat adott át Jándon a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei rendőrfőkapitány gazdasági helyettese.

Az Országos Rendőr-főkapitányság által biztosított 5,4 millió forintos keretből korszerűsítették a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság négy kisgéphajóját. A hajók közül három új, takarékosabb motorokat, valamennyi napfény-, illetve eső ellen védő ponyvákat kapott, valamint számos egyéb biztonsági és kényelmi eszközzel szerelték fel őket. Újdonság például a korábbinál sokkal kényelmesebben hordható mentőmellény, mely csak akkor fújódik fel, ha viselője a vízbe esik.

A hajók papírjait Kormos László r. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrfőkapitány gazdasági helyettese 2014. augusztus 15-én a jándi kikötőben ünnepélyes keretek között adta át a vízi járműveket használó Záhonyi és Kölcsei Határrendészeti Kirendeltségek vezetőinek.

Az ezredes kiemelte: az új motorok nemcsak töredékét fogyasztják a régebbieknek, de jóval csendesebbek is, ami előny a határvizeken folyó felderítésekben - az illegális migráció, ember- és árucsempészet elleni küzdelemben.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság egységei a Tiszán, valamint a Szamos, Kraszna és Túr folyókon klasszikus vízirendészeti tevékenység mellett határőrizeti feladatokat is ellátnak. A felújított motorcsónakok kiválóan megfelelnek a helyi sajátosságoknak: mind alacsony vízállás esetén, mind árvízkor használhatóak, stabilak és nem sérülékenyek.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!