Nyíregyháza hírei

2014.08.14. 08:32

Koliszoba a diákok álma

Nyíregyháza - Többen szeretnének bejutni a kollégiumokba, mint amennyi hely van.

Nyíregyháza - Többen szeretnének bejutni a kollégiumokba, mint amennyi hely van.

Nagyrészt eldőlt, hogy kit hová vettek fel, így aki távol lakik a választott intézménytől, kezdhet gondolkodni: koli vagy albérlet. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai: beszélhetünk alkalmazkodóképességről, önállóságról vagy bulizási lehetőségekről, de az egyik legfontosabb érv az ár és a minőség. Nyíregyházán több kollégium is várja a felsőoktatásban részt vevőket, és mint megtudtuk, ezek telt házzal működnek, sőt, a várólisták is hosszúak.

Nagy Gergelyné, a Nyíregyházi Főiskolához tartozó Hotel Sandra Ifjúsági Szálló vezetője lapunknak azt mondta, tavaly 427 férőhelyük volt, aminek nagy részét a főiskolás hallgatók foglalták el. A szobák kétágyasak, külön fürdőszobával és konyhával, de van televízió és mikró is – mindezért a főiskolásoknak 19 600 forintot kell fizetniük havonta. A Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának nyíregyházi kollégiumában 288 férőhely várja a hallgatókat és Borbás József elmondta, a diákszállón minden évben túljelentkezés tapasztalható. A szobák 3–4 ágyasak, melyek havonta 12 ezer forintba kerülnek.

További részletek a Kelet-Magyarországban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!