Nyíregyháza hírei

2014.09.28. 12:49

A legjobb, legnépszerűbb, de a legnehezebb

Nyíregyháza - Bár több mint három és fél évtizede készült, a Hair népszerűsége töretlen.

Nyíregyháza - Bár több mint három és fél évtizede készült, a Hair népszerűsége töretlen.

Ha azt mondjuk: Hair, szinte mindenkinek beugrik valami. Vagy a Let the sunshine in! dallamai vagy az a híres jelenet a filmből, amikor az egyik főszereplő az asztalra felugorva énekel.

Milos Forman alkotása az azonos című musical alapján 1979-ben készült, és bár eltelt azóta több mint három évtized, a Hair népszerűsége töretlen. A történet az 1960-as évek végén, a vietnami háború idején játszódik. Claude Bukowski, egy vidéki fiatal férfi megkapja behívóját a hadseregbe, ezért New Yorkba utazik. Itt ismerkedik meg a hippiként élő Bergerrel és annak barátaival, akik bevezetik Claude-ot a saját világukba: megmutatják neki a szabadságot, a társadalmon kívüli, kötetlen életet, de a barátságot is.

A méltán világhírű musicalt a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház szeptember 27-én mutatja be, a rendező-koreográfus Ladányi Andrea.

A színész-táncművész–koreográfus olyan előadásokat jegyez, mint a West Side Story, a Jézus Krisztus Szuper­sztár vagy A dzsungel könyve, de a nyíregyházi színházbarátok is jól ismerhetik, hiszen többek között A kelekótya tündér, A varázsfuvola, A Hercegek – katonák, a Kőműves Kelemen, a Szegény Dzsoni és Árnika rendezőjeként, társrendezőjeként vagy koreográfusaként is dolgozott már a társulattal.

Kivételes adottságok

– Rendkívül sok szép produkciót készítettem a színházban és volt alkalmam csodálatos színészekkel, táncosokkal együtt dolgozni – mondta.

– A Hair egyike a legjobb, legnépszerűbb és legnehezebb zenés daraboknak. Meg kell mondjam, hogy az olyan képességű színészek, mint Vaszkó Bence, Illyés Ákos, Horváth Sebestyén Sándor, Gulácsi Tamás, Fridrik Noémi, Puskás Tivadar, Nyomtató Enikő, Horváth Margit és Kiss Veronika, valamint a közel 35 fős tánckar bearanyozták az öt hét munkáját. Kivételes adottságokkal rendelkeznek ahhoz, hogy ezt a remek darabot nagyon magas szinten létre tudtuk hozni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!