Nyíregyháza hírei

2014.09.29. 10:48

Bezárt a bazár

Nyíregyháza - Vidéken próbált elbújni adófizetési kötelezettsége elől egy fővárosi székhelyű vállalkozás, amely több millió forintos adótartozást halmozott fel - adta a NAV.

Nyíregyháza - Vidéken próbált elbújni adófizetési kötelezettsége elől egy fővárosi székhelyű vállalkozás, amely több millió forintos adótartozást halmozott fel - adta a NAV. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a tartozás fejében több mint 23 millió forint értékben foglalt le több ezer terméket a távol-keleti tulajdonosok által irányított áruházban Észak-Alföldön.

A budapesti székhelyű társaság a NAV többszöri felszólítása ellenére sem teljesítette adófizetési kötelezettségét. A végrehajtási eljárásban derült ki, hogy az adós vidéken több bejelentett telephellyel is rendelkezik. A NAV a reggeli üzletnyitást követően felkereste a távol-keleti termékeket forgalmazó áruházat, hogy a helyszínen hajtsa be a tartozást az üzletben lévő ruházati termékek és lábbelik lefoglalásával.

12 végrehajtó több ezer terméket foglalt több mint 23 millió forint értékben. A NAV az árut zár alá vette, az üzletet pedig lezárta.

Az árukészlet lefoglalása, valamint az üzletzárásból eredő bevételkiesés jobb belátásra bírta a tulajdonost, ugyanis a foglalást követő napon kifizette a majdnem 9 millió forintos adótartozást - olvasható közleményükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!