Nyíregyháza hírei

2014.09.18. 13:23

Egy francia nőstény csavarta el a fiúk fejét

Nyíregyháza - Állatok nélkül is élhetünk, de minek? – tartja a zenekar.

Nyíregyháza - Állatok nélkül is élhetünk, de minek? – tartja a zenekar.

A Diamond zenekar kedden örökbe fogadta a Nyíregyházi Állatpark egyik legújabb szerzeményét, egy hároméves, Tiara névre hallgató gepárdlányt. A srácok büszkén pózoltak a kifutó üveglapja előtt kezükben a kis táblával, melyen a következő szöveg olvasható: Állatok nélkül is élhetünk, de minek?

Temperamentumos és pörgős

– Az állatkert évek óta támogatója a bandának mind zenei téren, mind az autósportban, mi pedig amellett, hogy szerettük volna ezt valahogy meghálálni, még állatbarátok is vagyunk – mondta el Cs. Nagy Zoltán, a zenekar vezetője és énekese, aki azt is elárulta: már régóta tervezik az örökbefogadást.

– Először olyan állatra gondoltunk, ami nevében utal a bandáéra, például gyémántfácánt, de amikor Gajdos László igazgató úrtól megtudtuk, hogy gepárdok érkeztek a parkba, nem volt kérdéses, hogy közülük választunk. Egyrészt az ázsiai nagymacska temperamentuma és a rock pörgőssége, ritmusossága között nagy a hasonlóság, másrészt talán jobban tükrözi a zeneiségünket, mint egy gyémántfácán... – nevette el magát a Diamond vezetője.

– Büszkék vagyunk, hogy művészeti csoportként így is részt vehetünk a város életében, és nem csak a koncertek kapcsán beszélnek a zenekarról. Figyelemmel követjük Tiara fejlődését, ahogy az időnk engedi, meg is látogatjuk – tette hozzá Cs. Nagy Zoltán, aki a nyári pörgés és az új lemez után sem lazíthat.

– A nemrég megjelent korong, a Minden álmom utolsó, Körhinta című számához forgattunk egy videoklipet, amit a legismertebb megosztón is meg lehet nézni. De minden hétre megvan a tennivaló, úgyhogy megyünk ezerrel tovább.

Kezdődnek a próbák

– Éppen egy budapesti színházzal dolgozunk együtt, ahol két dal, a Virágok a síromon és a Rock’&’Roll szárnyán létrehozásában segítünk egy, az elmúlt néhány évtized magyar rocktörténetét összefoglaló musical, dupla album és dokumentumfilm elkészítésében. Legkésőbb a jövő héten pedig elkezdjük az adventi akusztikus koncertünk zenei anyagának a próbáit – ecsetelte az elkövetkező hónapok teendőit a Diamond zenekar frontembere.

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!