Nyíregyháza hírei

2014.09.19. 07:54

Hatékony érdekképviseletet vállalt fel a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete

Nyíregyháza - Kérdőíves felmérés eredményével akarnak az illetékes miniszterhez, államtitkárhoz fordulni.

Nyíregyháza - Kérdőíves felmérés eredményével akarnak az illetékes miniszterhez, államtitkárhoz fordulni. Megyei fórumtól és tisztségviselői képzéstől volt hangos csütörtökön délelőtt a Szakszervezetek Háza. A szomszédos építkezés zaja sem nyomta el az érdekvédők kurzusát, ahol újra tanúbizonyságot tettek az összefogásukról. Illusztris vendéget üdvözölhettek a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének alelnöke személyében, aki sűrű programtervezetről számolt be.


Buday Pálné: Szabolcs-Szatmár-Beregben jóval kevesebb a munkalehetőség.


– Országos szinten az MSZOSZ égisze alatt közel ezerötszázan vesznek részt a szakszervezeti tisztségviselői kommunikációs készségfejlesztő tréningen azért, hogy még hatékonyabban tudják képviselni a munkavállalókat – újságolta Buday Pálné.

– Szabolcs-Szatmár-Beregben jóval kevesebb a munkalehetőség, mint például Nyugat-Magyarországon, ahol az osztrák piac miatt munkaerőhiány van. A multicégek keresik az alkalmat, hogy nagy létszámban erről a területről hívjanak magukhoz munkavállalókat. Ez a téma is szóba került a fórumon, illetve egy kérdőíves felmérés, amely reményeink szerint nagyon hatásos lesz. Tudjuk, hogy a kereskedelmi munkavállalók körében milyen állapotok uralkodnak, de szeretnénk még tágabb képet kapni.

Kérdőív a honlapon

– Csak egy példa: kevés a munkaerő, nem tudják kiadni a szabadságot, ezért sokat kell túlórázni, azt pedig ritkán fizetik ki. A probléma feltárása név nélküli – egyrészt papír alapú, másrészt online formában érhető el a honlapunkon, valamint a Facebook-oldalunkon. Legalább tízezer fő válaszára számítunk, és a tapasztalatok összegzése után az illetékes miniszterhez, államtitkárhoz fordulunk majd.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!