Nyíregyháza hírei

2014.09.08. 18:00

Joggal tekinthetnek érdeméremként az emlékérmükre

Nyírbogát - A megyei közgyűlés „bronzérmesei” sokat tettek a megyéért, ki-ki a maga szakterületén.

Nyírbogát - A megyei közgyűlés „bronzérmesei” sokat tettek a megyéért, ki-ki a maga szakterületén.

Három közismert, a munkájában elismert szakembernek adományozott kitüntetést nemrégiben Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke Nyírbogáton, a 10. Bogáti Forgatag ünnepségén. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés Bronz Emlékérmét az idén Fesztóry Tibor, dr. Lengyel Antal és Rákos Ferenc vehette át.

Minden tisztségében helytállt

Fesztóry Tibor a megye biztonságos ivóvízellátásáért végzett munkája elismeréseként lett „bronzérmes”. Nyíregyházán született, Nagykállóban érettségizett, majd a Kossuth Lajos Tudományegyetemen szerzett tanári diplomát. Rövid tanári munka után, 1968-ban a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságra ment dolgozni, ahol elsősorban szakoktatási feladatokat látott el. Részt vett az 1970-es árvízvédekezésben, amiért Árvízvédelmi Érem miniszteri kitüntetést kapott. A Szamos-menti árvíz után részt vett az újjáépítésben.

Mindmáig tanít a főiskolán

Dr. Lengyel Antal a megye felsőoktatásában végzett tevékenységével és tudományos munkásságával érdemelte ki az emlékérmet. Nyírbogáton született, a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen szerzett mezőgazdasági gépészmérnöki oklevelet. Előbb a nyírbátori termelőszövetkezetben dolgozott, majd a nyíregyházi Mezőgazdasági Főiskolán lett – ma is aktív – főiskolai tanár.

Főszerepben a közbiztonság

Rákos Ferenc megyénk közbiztonságának javításáért dolgozott évtizedeken át, példás eredménnyel. Nyírlugoson született, itt, majd Mátészalkán tanult, eredeti szakmája – amelyben előbb alkalmazottként, majd vállalkozóként dolgozott – szobafestő. 2000–től a Nyírlugos Város Polgárőr Egyesület parancsnoka.

KM-PI

További részletek a Kelet-Magyarország szeptember 9-i számában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!