Nyíregyháza hírei

2014.09.07. 17:33

Legyen más a szenvedélyed!

Nyíregyháza - A nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium volt az első állomása csütörtökön a „Legyen más a szenvedélyed!” elnevezésű Európai Unió által finanszírozott drogellenes projekt országos roadshow-jának.

Nyíregyháza - A nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium volt az első állomása csütörtökön a „Legyen más a szenvedélyed!” elnevezésű Európai Unió által finanszírozott drogellenes projekt országos roadshow-jának.– Minden olyan programot támogatunk, ami alternatívákat kínál az ifjúságnak a szabadidő hasznos eltöltéséhez és aminek segítségével megtanulhatnak nemet mondani a káros szenvedélyekre – fogalmazott dr. Hatala József a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke.

A kezdeményezés március végén indult útjára és 15 hónap alatt mintegy 78 hasonló rendezvényt tartanak. A projekt fő célja minél szélesebb körben megismertetni a Nemzeti Drogellenes Stratégiát a fiatalokkal, és a figyelmüket felhívni arra, hogy a szenvedély adta öröm forrása nem csak valamilyen káros függőség lehet.

A droghasználat nem összekapcsol, hanem elszakít a közösségtől. Az életöröm forrása lehet a tudomány, a sport és a művészet gyakorlása.

– A nyíregyházi rendezvényen mintegy 500 diák vett részt, akik a megyeszékhely rendőreinek segítségével közlekedési pályán bizonyították ügyességüket, önvédelmi fogásokat gyakoroltak, izgalmas rendőrségi bemutatókat láttak, valamint a bűnmegelőzési standoknál kérdéseikre szakemberek válaszoltak – tájékoztatta lapunkat Fehérvári Marietta, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!