Nyíregyháza hírei

2014.09.25. 09:40

Megkérdeztük: Ön gyakran fogyaszt zöldségeket?

– A leveszöldségeket, mint például a sárgarépát minden mennyiségben fogyasztjuk. Akár nyersen, akár párolva, ha kedvem támad, csemegézek kicsit. Emellett a paprika és a paradicsom sem hiányozhat az asztalról, amit rendszeresen a piacon vásárolok, frissen – fogalmazott Balogh Jánosné.

– A leveszöldségeket, mint például a sárgarépát minden mennyiségben fogyasztjuk. Akár nyersen, akár párolva, ha kedvem támad, csemegézek kicsit. Emellett a paprika és a paradicsom sem hiányozhat az asztalról, amit rendszeresen a piacon vásárolok, frissen – fogalmazott Balogh Jánosné. – Nem viszem túlzásba a zöldségevést. Amikor rám jön, a paprikát magában is elfogyasztom, vagy mondjuk húsételek mellé egy kis salátát elcsipegetek – mondta Helmeczy Levente.

– Bevallom, ehetnék több zöldségfélét is, mert sok helyen olvasni jótékony hatásukról. Azt tudom, hogy sok vitamin rejlik bennük. Nagy ritkán megeszem a paradicsomot – válaszolta Kovács Dávid.

– Sajnos kevés zöldséges eszem a mindennapokban. Lehet, hogy a jövőben változtatok ezen, mert ezzel csak az egészségemet erősíteném – felelte Urr Dániel.

– Én is, családtagjaim is rendszeres zöldségevők vagyunk. A paradicsom és a paprika alapnak számít a mindennapi étkezéseinknél, ezeket a zöldségeket szereti mindenki – említette Siktár Gabriella.

– Nagyjából minden második nap eszem valamilyen zöldségfélét. A kedvencem a cukkini, mert tele van vitaminokkal és még finom is – érvelt Pálinkás Nikoletta.

KM-SA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!