Nyíregyháza hírei

2014.09.12. 15:23

MSZP sajtótájékoztató | Gondok az alma eladással

Szabolcs-Szatmár-Bereg - – Nem egyszer hangoztattam, hogy komoly gondok lesznek az idei almaszezonban. Elmondtam, ha nem tesz a kamara, a szaktárca valamit, jelentős kár érheti a megyei termelőket. És most az történik, hogy a magyar kormány trehánysága és hanyagsága miatt a gazdák gyakorlatilag nem tudtak pályázni az unió által, az orosz embargó okozta károk enyhítésére kiírt támogatásra – közölte dr. Veres János.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - – Nem egyszer hangoztattam, hogy komoly gondok lesznek az idei almaszezonban. Elmondtam, ha nem tesz a kamara, a szaktárca valamit, jelentős kár érheti a megyei termelőket. És most az történik, hogy a magyar kormány trehánysága és hanyagsága miatt a gazdák gyakorlatilag nem tudtak pályázni az unió által, az orosz embargó okozta károk enyhítésére kiírt támogatásra – közölte dr. Veres János. A szocialista párt megyei elnöke, aki hozzátette: a közel 130 millió eurós forrás addigra már kiürült, amikor a kormány meghirdette a lehetőséget.

– Minden tisztségviselő, akinek valamilyen módon köze volt ehhez a mulasztáshoz, azonnal mondjon le! – hangoztatta dr. Veres János.

– Szeptember 5-én hozta meg a minisztérium a rendeletet, 7-én lépett hatályba, akkor már rég túljelentkezés volt a támogatásra. Erre most mindenki mélyen hallgat – közölte dr. Helmeczy László, az Összefogás Megyénkért listavezetője, majd hozzátette: a megyei közgyűlés azonnali összehívását kezdeményezik a helyzet megoldása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!