Nyíregyháza hírei

2014.09.09. 09:40

Ön hasznosnak tartja a mindennapos iskolai testnevelésórát?

Nyíregyháza - Ezúttal azt kérdeztük olvasóinktól, hasznosnak tartják-e a mindennapos iskolai testnevelésórát.

Nyíregyháza - Ezúttal azt kérdeztük olvasóinktól, hasznosnak tartják-e a mindennapos iskolai testnevelésórát. – Egyfelől igen, mert kell a testmozgás, másrészt viszont elég fárasztó, pláne napközben. Az lenne a legjobb, ha mindig az utolsó óra lenne a tesi, de ez sajnos nem megoldható. Szerencsések vagyunk, mert két tornaterme és három focipályája van a sulinak, így minden osztály kényelmesen elfér – válaszolta a nyírteleki Szűcs Attila. Sóvári Mária szerint hasznos, de nincsenek meg hozzá a feltételek. – A legtöbb iskolának egy tornaterme van. Ha évfolyamonként csak két osztályt számolok, már akkor is kétséges, hogy kényelmesen elférnek a gyerekek. – Mindenképpen fontos a mozgás a növésben lévő szervezetnek. Ha mindez játékos formában történik, a gyerekek nem unják meg – vélte Szitha András.

A máriapócsi Csekk Regina, a rakamazi Pásztor Gréta és a nyíregyházi Révész Fruzsina egy szakközépiskolába járnak, mindennap van testnevelésórájuk. Egybehangzó véleményük az, hogy bár sokszor fárasztó a tornaóra, gyakori az izomláz is, de mindenképpen jó ötlet volt bevezetni a rendszeres mozgást az iskolában. – Van, hogy két osztály egyszerre tesizik a tornateremben, de ez eddig is előfordult, úgyhogy egyáltalán nem zavaró – tette hozzá Regina.

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!