Nyíregyháza hírei

2014.09.24. 08:44

Ön odafigyel az energiatakarékosságra?

Nyíregyháza - Jászainé Kosztik Lídia így válaszolt: – Energiatakarékos izzókat használok, a háztartási gépeim és a tévém fogyasztása elfogadható. A legtöbbet az ésszerű használaton spórolok: fél adag ruhával nem indítom el a mosógépet, és áramtalanítom a készülékeket, ha nem használom őket.

Nyíregyháza - Jászainé Kosztik Lídia így válaszolt: – Energiatakarékos izzókat használok, a háztartási gépeim és a tévém fogyasztása elfogadható. A legtöbbet az ésszerű használaton spórolok: fél adag ruhával nem indítom el a mosógépet, és áramtalanítom a készülékeket, ha nem használom őket. Silimon Mihály semmi pénzért nem válna meg a jól bevált mosógépétől. – 30 éves, de még jól teljesít! Ha tönkremegy, majd energiatakarékosabbra cseréljük. A mikró és a mosogatógép vásárlásakor már szempont volt a gépek fogyasztása – mondta.

Mezei Attila (Felsősima): – A monitorom modern, a tévém még a régi. A mosógépünk takarékosan üzemel, a hűtőnk is keveset fogyaszt.

Mezei Alexandra elmondta: energiatakarékos izzókat használnak, az új tévéjük, hűtőszekrényük pedig jóval energiatakarékosabb, mint a korábbiak voltak.

– Érdemes kihúzni a telefontöltőt a konnektorból, ha nem használjuk! A készenléti üzemmódban lévő tévé, hifi és számítógép is „alattomosan” növeli a havi villanyszámlát, érdemesebb teljesen áramtalanítani ezeket! – tanácsolta Nagy Zoltán.

Láposi Judit felvillanyozva újságolta: napelemet szereltettek fel, infrafűtést használnak, és náluk minden helyiségben energiatakarékos izzók és berendezések működnek.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!