Nyíregyháza hírei

2014.09.25. 13:58

Újraválasztották a bizottsági elnököt

Nyíregyháza - Nagy meglepetést nem keltett a bejelentés: dr. Pucsok József maradt a Magyar Tudományos Akadémia megyei szakbizottságának elnöke. Ugyanis nem volt riválisa, így a csütörtöki tisztújító közgyűlésen további bizalmat szavaztak a nyugalmazott egyetemi tanárnak, az akadémiai doktornak.

Nyíregyháza - Nagy meglepetést nem keltett a bejelentés: dr. Pucsok József maradt a Magyar Tudományos Akadémia megyei szakbizottságának elnöke. Ugyanis nem volt riválisa, így a csütörtöki tisztújító közgyűlésen további bizalmat szavaztak a nyugalmazott egyetemi tanárnak, az akadémiai doktornak. – A három éve alakult szakbizottságunk elsődleges feladata, hogy összefogjuk a régió tudományos életét. A minősített emberek ismerjék meg egymás kutatási munkáját – fejtegette dr. Pucsok József. – Négy területre tagozódunk: logisztika, testnevelés és sport, romológia, valamint képzőművészet. A jövőben tovább folytatjuk az elkezdett munkálatokat és még inkább aktivizáljuk magunkat – említette a professzor.

Ideális kapcsolatot ápolnak az MTA Debreceni Akadémiai Bizottságával, melynek elnöke, dr. Gergely Pál elmondta, hogy Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg tudományos potenciálja tartozik az égiszük alá.

– A kiművelt emberfők terén jelentős fejlesztések voltak az elmúlt években a megyében, amire lehet alapozni. Az akadémiai bizottság egy jó katalizátor, hozzájárul ahhoz, hogy tovább pezsdüljön a szakmai élet. Erre minden feltétel adott Nyíregyházán – jelentette ki dr. Gergely Pál akadémikus, a Debreceni Egyetem Orvosi Vegytani Intézetének professzora, akit a napokban neveztek ki a DAB elnökének.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!