Nyíregyháza hírei

2014.10.17. 11:49

A „Királynő” nyitja a Cantemus koncerteket

Nyíregyháza - Az ősz nemcsak a tanév, a színházi évad kezdetét jelenti, hanem a koncertek szezonját is. Október 18-án 18 órakor megkezdődik a Nyíregyházi Cantemus Kórus 2014-2015. évi kórusbérleti sorozata is a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében.

Nyíregyháza - Az ősz nemcsak a tanév, a színházi évad kezdetét jelenti, hanem a koncertek szezonját is. Október 18-án 18 órakor megkezdődik a Nyíregyházi Cantemus Kórus 2014-2015. évi kórusbérleti sorozata is a Kodály Zoltán Általános Iskola hangversenytermében. Az idei program a „Nő a zenében” címet kapta, s öt koncertet hallhatnak az érdeklődők. A szombati koncert „Királynő” címmel a legendás angol uralkodó, Erzsébet királynő (VIII. Henrik és Boleyn Anna lánya) alakja köré szerveződik. Zeneszerzők egész sora komponált a szűz királynő tiszteletére műveket, melyek a Thomas Morley által 1601-ben kiadott Triumphs of Oriana című könyvében láttak napvilágot.

A 25 darabból álló sorozat minden kompozíciója a „Long Live Fair Oriana!” (Sokáig élj, szépséges Oriana!) mondattal zárul, mely közismerten Oriana néven utal a királynő alakjára. A hangverseny műsorát részben e kötet darabjaiból állították össze a szervezők, megidézve azokat a zeneszerzőket, akik Erzsébet királyi udvarához tartoztak, s jelentősen befolyásolták az angol zenei életet. A koncerten közreműködnek a Cantemus kórus együttesei, valamint a Custos Consort és Dinyés Soma. A hangversenyen Szabó Soma vezényel.

Jegyek és bérletek korlátozott számban kaphatók a koncert előtt a helyszínen! (Nyíregyháza, Vay Ádám krt. 18.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!