Nyíregyháza hírei

2014.10.15. 10:35

A kulináris élvezetek híve

Nyíregyháza - A Nyíregyházához ezer szállal kötődő Krúdy Gyula előtt tisztelegnek két napon át.

Nyíregyháza - A Nyíregyházához ezer szállal kötődő Krúdy Gyula előtt tisztelegnek két napon át.

Krúdy Napok kezdődnek pénteken Nyíregyházán. Koszorúzással indul a kétnapos programsorozat: október 17-én fél tíztől a Szent István utca 8. szám alatt található szülőháznál helyezik el az emlékezés jelképes virágait. Tíztől a a Bessenyei téri Krúdy-szobornál mond beszédet dr. habil Pethő József intézetigazgató, főiskolai tanár. A Móricz Zsigmond Színház művészeinek műsora után Krúdy-emlékhelyeket lehet felkeresni stílszerűen omnibusszal. A Krúdy és kora emlékkiállítás a Jósa András Múzeumban tekinthető meg 16 órától.

Azzal egyidőben a Városmajori Művelődési Házban a Váci Mihály Kulturális Központ, a Nyíri AFK és az Alkotók Városmajori Klubjának közös szervezésében kezdődik az Irodalom és filmművészet Krúdy nyomdokain elnevezésű program. Este hattól ugyanott Krúdy fröccs címmel hódolnak a kortárs irodalom és zene kedvelőinek.

Szombaton a Jósavárosi Művelődési Házban Krúdy világa a századfordulón címmel irodalmi előadás szerepel a forgatókönyvben. A nyírségi beduin nyomában – séta a Sóstói erdőben fantázianévvel az Ózon panzió elől indul menet 14 órától, amely a Fürdőháznál ér véget, ahol Krúdy-édességekkel várják a résztvevőket.

Délután négytől a Móricz Zsigmond Színház Művész Stúdiójában dr. Karádi Zsolt főiskolai tanár vezetésével Krúdy morzsák hangzanak el a színház művészeinek hathatós közreműködésével. Fél hattól a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola ad otthont a záróakkordnak: Krúdy korának zenéi csendülnek fel az iskola tanárainak interpretálásában. Ínycsiklandozó menüsornak ígérkezik a kétnapos rendezvénysorozat.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!