Nyíregyháza hírei

2014.10.24. 19:05

A védekezésen lesz a hangsúly

Nyíregyháza - A Nyír-Flop Holding Nyíregyháza a héten szintén kupázó lajosmizseiket fogadja szombaton.

Nyíregyháza - A Nyír-Flop Holding Nyíregyháza a héten szintén kupázó lajosmizseiket fogadja szombaton.

Heti második erőpróbájára készül a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza NB I B-s férfi kézilabda-együttese. Szerdán a Magyar Kupában az élvonalbeli vendég Orosháza 27–20-ra nyert a Bem-iskolában. Szombaton ismét bajnoki következik, ezúttal a Tiszavasvári úti csarnokban, ahol a Mizse KC lesz a vendég. A lajosmizseiek korábban aligha gondolták, hogy pár napon belül kétszer is a megyénkbe látogatnak.

A Bács-Kiskun megyeiek kedden Nyírbátorban kupáztak, és 30–27-re nyertek az NB II-es bátoriak ellen.

A Mizse KC a tabella harmadik helyéről várja a szombati megmérettetést. Ugyanúgy három győzelemmel bírnak, mint a nyíregyháziak, ám van két ikszük is, ez pedig két pont előnyt jelent a szombati házigazdával szemben. Amit persze siker esetén le is dolgozhat a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza.

Jól összerakott csapat

A két együttes legutóbbi bajnokiját tavaly májusban szintén Nyíregyházán játszották, akkor a mizseiek egy ponttal (29-29) távoztak. Ami még érdekes: a kapujukat az a rutinos Erdélyi László védi, aki korábban a nyíregyházi együttesnek is oszlopos tagja volt.

– Jól összerakott csapat a mizsei, ráadásul remekül kezdték a bajnokságot – indította az esélylatolgatást Varga Zsolt, a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza szakmai igazgatója. – Amit sikerült feltérképezni róluk, elsősorban az: igazi átlövő híján a hosszan támadva, időnkét két beállóssal keresik a rést az ellenfél védelmén. Éppen ezért nagy összpontosításra lesz szükségünk a védekezésben.

– A lajosmizseiek többféle védekezési rendszert váltogatnak, igyekeztünk mindegyik ellen megfelelő taktikát gyakorolni. Bízom benne, hogy a hozzáállással most sem lesz gond, és fegyelmezett játékkal mindkét pontot itthon tartjuk – így Varga Zsolt.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!