Nyíregyháza hírei

2014.10.09. 08:07

Az ösztönök győzelme a trendek felett

Nyíregyháza - Félidőhöz érkezett a nemzetközi babahordozó hét programsorozata.

Nyíregyháza - Félidőhöz érkezett a nemzetközi babahordozó hét programsorozata. – Bár az előadások témájától függően változik az érdeklődők száma, a rendezvény népszerűnek bizonyult a kötődő nevelés felé nyitott anyukák körében – jelentette ki Tóth-Balogh Nikolett babahordozási tanácsadó. A hét végéig még számtalan szakembert hallgathatnak meg, több hordozóeszköz-bemutató is várja a mamákat, szerdán ebéd után például a mindennapos gerincvédelemről beszélgethettek dr. Czimmer Éva reumatológus fürdőorvossal, aki a hordozásból fakadó fájdalmak enyhítésére szolgált jó tanácsokkal és technikákkal.


Hlatkyné Egyed Zsuzsanna: Nem akartam könyvből nevelni a gyermekeimet.


– Fogalmam sem volt arról, mi az a kötődő nevelés, annyit tudtam, hogy nem akarom valamilyen divatos irányzat alapján könyvekből nevelni a gyermekeimet. Arra gondoltam, hogy a természetes ösztönöket fogom szem előtt tartani – avatott be Hlatkyné Egyed Zsuzsanna.

– A kötődő nevelés pont erről szól, hogy érzésünk szerint merjünk reagálni a gyerekek igényeire. A nagyobbik lányom születése előtt olvastam a hordozókendő pozitív hatásairól, és tetszett is ez az alternatív módszer.

A kétgyermekes anyuka kérdésünkre hozzátette: bár sokan gondolják úgy, hogy a kötődő nevelés következtében a gyerekek önállótlanabbak a velük egykorú társaiknál, ő ennek éppen az ellenkezőjét tapasztalta.

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!