Nyíregyháza hírei

2014.10.18. 13:03

Két napig minden Krúdy Gyuláról szól

Nyíregyháza - A „legnyíregyházibb” író előtt tisztelegnek a Krúdy-napok programjai során.

Nyíregyháza - A „legnyíregyházibb” író előtt tisztelegnek a Krúdy-napok programjai során.

Krúdy Gyula születésének 136. évfordulójának tiszteletére október 17-18-án kétnapos rendezvénnyel idézik meg a nyíregyházi író életét és hagyatékát a város több helyszínén. Pénteken reggel Krúdy szülőházánál koszorúzással kezdődött a kétnapos programsorozat, majd a modern magyar prózaírás mesterének nevét viselő gimnázium tanulói helyeztél el Bessenyei téri szobránál az emlékezés színes virágait.

Kortárs Krúdy-fröccs

Nyíregyházi életének legfontosabb belvárosi épületeihez dr. Bihari Albertné, a Móricz Zsigmond könyvtár munkatársa kalauzolta el az érdeklődőket, délután a Jósa András Múzeumban „Krúdy és kor” a címmel nyílt emlékkiállítás, majd az író tollából született meséket hallgathattak meg a kultúrbarátok. Este pedig egy „Krúdy-fröccs” mellett a kortárs írók-költők és zenészek tisztelegtek a vörös postakocsi „utazója” előtt.

Szombaton délelőtt 10 órától a Jósavárosi Művelődési Házban folytatódnak a programok dr. Pethő József főiskolai tanár irodalmi előadásával, melyen közreműködnek a Móricz Zsigmond Színház színészei.

A nyírségi beduinok nyomában járva délután a Sóstói erdőbe, egy kellemes sétára invitálják a kikapcsolódni vágyókat. Krúdy-morzsákból szemezgethetnek a megyeszékhely teátrumának művészeivel dr. Karádi Zsolt főiskolai tanár segítségével, végül a Vikár Sándor zeneiskolában az író korának zenéjébe hallgathatnak bele.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!