Nyíregyháza hírei

2014.10.31. 11:21

Megkérdeztük: Ön hogyan óvja szerettei sírját?

– Rendszeresen látogatjuk szeretteink sírhelyét, amikor tudjuk, rendbe tesszük, évszaktól függetlenül. Fontosnak tartom, hogy mindig ápoltak és tiszták legyenek, ezzel tisztelegve halottainknak – mesélte Vezse Péter.

– Rendszeresen látogatjuk szeretteink sírhelyét, amikor tudjuk, rendbe tesszük, évszaktól függetlenül. Fontosnak tartom, hogy mindig ápoltak és tiszták legyenek, ezzel tisztelegve halottainknak – mesélte Vezse Péter. – Amikor időnk engedi, gyertyát gyújtunk a temetőben, és friss virágokkal díszítjük fel a sírokat. Néhány sír olyan állapotban van, hogy szívem szerint azt is rendbe tenném – így Tóth Norbert.

– Mindig rendezettek a sírok; a hideg évszakokban gyakrabban kell kimennünk, az időjárás hamarabb megviseli a sírkövet és a rajta lévő növényeket. Mindig ápoltan hagyjuk ott a sírokat – fogalmazott Vezse Szilárd.

– Talán az átlagosnál is többet járok ki, szeretem, ha mindent rendben találok a sírhelyek körül. Méltón emlékezünk halottainkról, ehhez pedig szerintem elengedhetetlen, hogy rendezett sírokkal találkozzunk – mondta Mészáros Klaudia.

– Halottak napján rendszerint kitakarítjuk a síremlékek környezetét, friss virágokkal és mécsesekkel díszítjük fel. Ha időnk engedi, hét közben is kilátogatunk a temetőbe – tudtuk meg Farika Marcsitól.

– Mi sem bizonyíthatja jobban tiszteletadásunkat halottaink felé, mint hogy rendben tartjuk nyughelyüket, és nem csak az ünnepnapokon – mondta Papp Ferenc.

KM-SA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!