Nyíregyháza hírei

2014.10.20. 18:23

Mindenkit elbűvölt az ezüstfuvola hangja

Guangzhou- Az egyik legrangosabb fuvolaverseny, a 3rd Nicolet International Flute Competition is Duleba Lívia sikerét hozta el.

Guangzhou- Az egyik legrangosabb fuvolaverseny, a 3rd Nicolet International Flute Competition is Duleba Lívia sikerét hozta el.

Kína harmadik legnagyobb városában, Guangzhou-ban rendezték meg a közelmúltban az egyik legrangosabb Fuvolaversenyt, a 3rd Nicolet International Flute Competition-t.

Száznál is több művész jelentkezett a rangos megmérettetésre, ám a CD felvételek előválogatása után csak 47-en kaptak meghívást. A világ minden tájáról érkeztek, Magyarországot a megyei kötődésű Duleba Lívia képviselte, akit lapunk olvasói is jól ismerhetnek már.

Mozart és Weber

A verseny 4 fordulóból állt, közel két hétig tartott, ahol a fuvola, és zeneirodalom legkülönbözőbb stíluskorszakaiból tevődött össze a versenyzők programja, a barokktól egészen az effektikus kortárs zenéig, mely igen magas technikai felkészültséget igényel.

– A döntőbe 6 versenyző jutott, ahol a Guangzhou Symphony Orchestra-val volt alkalmunk Mozart: G-Dur Fuvolaversenyét , illetve Zhu Yibing (Kína) csellóművész, és Buognol Laetitia (Franciaország) zongoraművésznővel Weber: Trio Szonátáját interpretálni – számolt be a Kelet-Magyarországnak élményeiről az ifjú művésznő, aki a nem mindennapi, fizikailag is komoly erőpróbát jelentő versenyen végül mindenkit maga mögé utasított.

Lívia Kínában már az idén áprilisban különdíjként elnyert legújabb YAMAHA modell ezüst fuvoláján játszott. Mestere prof. Bálint János fuvolaművész, akinél jelenleg Németországban, a német rendszer legmagasabb képzésében, a konzertexamen-en (szólista kurzuson) vesz részt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!