Nyíregyháza hírei

2014.10.15. 10:14

MSZP sajtótájékoztató

Nyíregyháza – Értékelhetném az idei önkormányzati választásokat, de nem lenne értelme.

Nyíregyháza – Értékelhetném az idei önkormányzati választásokat, de nem lenne értelme. Azok, aki korábban az MSZP színeiben, most vagy függetlenként, vagy a Fidesz-KDNP támogatásával indultak a polgármesteri és a helyhatósági képviselő-testületi helyekért, mert féltek a versengéstől. Ők magukért indultak, nem a településükért, erről pedig megvan a véleményem – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Halmi József, az MSZP megyei alelnöke, s hozzátette: az öt szocialista polgármesterjelöltből csupán ő nyert, de nagy sikernek könyvelik el a nyírbátori győzelmet is, hiszen az új városvezető ezer szállal kötődik az MSZP-hez.

– A mandátumállításkor már kiderült, hogy a kormánypárt a maga javára változtatta meg a választási törvényt, hiszen a Fidesz és a többi induló mandátumai nem ugyanannyit értek: míg a Fidesznek 1 mandátumhoz 7100 körüli szavazatra volt szüksége, addig az Összefogásnak 11 ezerre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!