Nyíregyháza hírei

2014.10.12. 22:13

Önkormányzat 2014 - Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP): folytatjuk Nyíregyházán a négy éve elkezdett munkát

Nyíregyháza, 2014. október 12., vasárnap (MTI) - Nagyobb arányban nyert Kovács Ferenc, a Fidesz-KDNP nyíregyházi polgármestere az idei önkormányzati választáson, mint négy évvel ezelőtt.

Nyíregyháza, 2014. október 12., vasárnap (MTI) - Nagyobb arányban nyert Kovács Ferenc, a Fidesz-KDNP nyíregyházi polgármestere az idei önkormányzati választáson, mint négy évvel ezelőtt. A vasárnap újraválasztott kormánypárti polgármester az MTI-nek elmondta, a 21 tagú városi közgyűlésbe tizenhárom képviselőt már biztosan a Fidesz-KDNP delegál, egy körzetben pedig még mindig kiélezett a verseny.

Gyakorlatilag meg tudják tartani a négy évvel ezelőtti eredményt - utalt Kovács Ferenc arra, hogy 2010-ben tizennégy képviselőt küldhetett a kormánypárt a testületbe. Mint elmondta, ez nagyon komoly teljesítmény, mivel Nyíregyházát az idei kampányban "billegő helyként" is emlegették.

"Ez nagyon nagy biztatás és támogatás nekünk és persze nagy felelősség" - tette hozzá a polgármester.

A tervekről szólva Kovács Ferenc elmondta, a városvezetés és a testület folytatja a 2010-ben elkezdett programot. Tizenöt napon belül megtartják az új önkormányzat alakuló ülését, emellett pedig rendes közgyűlést is tartanak majd.

Kovács Ferenc a vasárnapi voksoláson a szavazatok 47,35 százalékát gyűjtötte be, őt Nagy László Zoltán (MSZP-DK-EGYÜTT-PM-F.E.-Összefogás) 30,3, Vass Zoltán Géza (Jobbik) 10,53, Máthé Csaba (független) 7,12, Szepessy Zsolt László (Összefogás Párt) 2,58, Marsó Tamásné (Magyar Liberális Párt) 1,16 és a független Bakosi Benjamin 0,95 százalékos eredménnyel követi.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!