Nyíregyháza hírei

2014.10.04. 22:35

Önkormányzat 2014 - Kövér: mi vagyunk a legerősebbek!

Nyíregyháza, 2014. október 4., szombat (MTI) - Kövér László szerint a Fidesz nemcsak minőségben a legerősebb politikai közössége az országnak, hanem számszerű erőben is.

Nyíregyháza, 2014. október 4., szombat (MTI) - Kövér László szerint a Fidesz nemcsak minőségben a legerősebb politikai közössége az országnak, hanem számszerű erőben is.

Az Országgyűlés elnöke szombaton Nyíregyházán, a kampányzáró nagygyűlésen kijelentette: senki sem győzheti le a Fideszt, "csak saját magunk restsége, óvatlansága és felelőtlensége, amit többet nem követhetünk el".

Kövér László a Bujtosi Szabadidő Csarnok küzdőterén helyet foglaló mintegy hatszáz szimpatizáns előtt arról beszélt, hogy a vereségnek nagyon súlyos következményei lennének, mivel elveszne az az eredmény, amit ebben a városban és az országban elértek az elmúlt négy évben.

A házelnök az önkormányzati választás tétjeiről szólva beszédében kifejtette, ahogy 1990 óta mindig, jövő vasárnap is összesítik majd a voksolás eredményét, és ha az ország térképe narancs színű lesz, akkor "mi nyertük meg" választásokat. A tét egyben arról is szól, hogy milyenek lesznek az országban a politikai erőviszonyok, ennek a napnak az eredménye pedig a következő három és fél évben nemcsak hivatkozási pont, hanem a kormány legitimációs tényezője lesz - vélekedett.

Ne csak a helyi polgármester- és képviselőjelöltekért, ne saját magukért, településük boldogulásáért tegyenek meg mindent a voksolásig hátralévő nyolc napban és október 12-én, hanem mindenki másért is az országban - kérte hallgatóságát a házelnök. Mint mondta, "együtt sírunk és együtt nevetünk", mivel nem tud egymástól tartósan elszakadni egy kis közösség és az ország.

"Ahogy a kormány tud Önöknek segíteni, úgy Önök is tudnak a kormányon segíteni" - fűzte hozzá Kövér László. Az, hogy a kormány megérdemli-e az emberek segítségét - folytatta -, azt a választók idén már kétszer, az országgyűlési és az európai parlamenti választáson már megválaszolták. Hozzátette, ha neki kellene megválaszolni ezt, akkor fontos érveket tudna felhozni az igen mellett: ilyen érv lenne például a kormány által a nyíregyházi önkormányzattól is átvállalt adósságállomány is.

Van még elvégzetlen munka - hangsúlyozta a házelnök, emlékeztetve arra, hogy 2010-ben az ország egy része, illetve emberek millióinak egzisztenciális helyzete a csőd szélén volt. Kövér László szavai szerint az elmúlt négy évben nagy munkát végzett el a kormány, ezek közül kiemelkedett például a bankok elszámoltatása és a rezsidíjak mérséklése. Utóbbi két intézkedésről szólva elmondta, a kormány kénytelen megoldani olyan problémákat, amelyeknek nem is lett volna szabad előállnia.

Ez olyan, mint a szocializmus definíciója - példázott a régi viccel Kövér László, szavait nevetés, taps kísérte.

A Fidesz választmányi elnöki tisztségét is betöltő politikus a munkahelyteremtés fontosságáról szólva elmondta, 2002 előtt öt százalék körüli munkanélküliséggel az akkori Fidesz-kormány közel járt ahhoz, hogy elmondhassa, megvalósult a teljes foglalkoztatás. Aztán ebből lett egy újabb munkanélküliségi rekord 2006 és 2010 között - tette hozzá.

Az a gazdaságpolitika, amelyet annyian gáncsoltak, szidalmaztak külföldön és belföldön egyaránt, most már úgy tűnik, meghozta a maga eredményeit - utalt a második negyedévi, 3,9 százalékos növekedési adatra Kövér László. Huszonkét éve nem volt ennyi embernek munkája, mint most négy és fél év erőfeszítéseinek köszönhetően - nyomatékosította.

A megoldás felé terelünk olyan problémákat, amelyeket nem lett volna szabad a nyakunkba vennünk, de ez történt, amikor 2002-ben "elvétettük teendőinket" - ismételte meg az Országgyűlés elnöke. Az ott elvesztett lehetőségeket semmi sem fogja pótolni, nem jön vissza többet, de időben felébredve 2010-ben "visszahoztuk a sírból az életünket", és négy év után most itt tartunk - összegzett Kövér László, aki beszédében arra kérte a jelenlevőket, hogy ha ebben az évben kétszer már a Fidesz mellé álltak, akkor a harmadik alkalommal is maradjanak mellette.

A nagygyűlésen bemutatkoztak Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőjelöltjei, valamint polgármesterjelöltje, Kovács Ferenc is. A városvezetői tisztséget jelenleg is betöltő kormánypárti politikus a városban az elmúlt négy évben elért eredményekről, az előző városvezetéstől megörökölt adósság megszüntetéséről, a befektetések élénküléséről, a munkahelyteremtésről, valamint a turizmus és az infrastruktúra fejlesztéséről beszélt.

"Az a tervünk, hogy ezt folytassuk, még nem vagyunk a célnál, de ez fontos mérföldkő" - fogalmazott Kovács Ferenc, hozzátéve, a munka befejezéséhez meg kell nyerni az önkormányzati választást.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!