Nyíregyháza hírei

2014.10.25. 21:08

Tűzoltók a Zöld Piramisban

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság az éves kiképzési tervhez kapcsolódóan a napokban a Nyíregyházi Állatparkban, a Zöld Piramis épületében gyakorlatozott.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság az éves kiképzési tervhez kapcsolódóan a napokban a Nyíregyházi Állatparkban, a Zöld Piramis épületében gyakorlatozott.

A feltételezések szerint a létesítmény második emeletén egy lámpatestben keletkezett zárlat. A tűz átterjedt az Indonéz-szigetek élővilágát bemutató kiállítás berendezési tárgyaira, amelyek többsége fából és bambuszból készült.

A négyszintes Zöld piramis és Ócenárium közel négyezer négyzetméternyi területen mutatja be az Indonéz szigetek és az Indiai óceán élővilágát, maga az építmény 16 méter magas.

A gyakorlathoz, három gépjármű-fecskendővel, valamint a magasból mentővel vonultak a nyíregyházi hivatásos tűzoltók. A beavatkozó állomány felvette a kapcsolatot az állatpark munkatársaival, valamint gondoskodott az állatok biztonságáról és meggyőződtek, hogy emberek se legyenek veszélybe. A föld feletti tűzcsapokat használva több oldalról szerelték meg az oltáshoz szükséges sugarakat, valamint a közműveket is kizárták.

A gyakorlatot a nyíregyházi tűzoltó-parancsnok, Toldi András tű. százados szervezte, az ellenőrzésben pedig részt vett a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat, az Ellenőrzési osztály, valamint a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője is. A nyíregyházi tűzoltó-parancsnok a gyakorlatot megfelelőre értékelte.

Legutóbb, 2005 júliusában az orrszarvú és zsiráfház gyulladt ki, amikor az orrszarvúházban egy alvállalkozó a fűtést szerelte, a hegesztési munkálatok közben a szikrák szétcsaptak és tűz keletkezett. A tűz átterjedt a zsiráfházra is, mindkét épület tetőszerkezete leégett. A tűzoltók percek alatt eloltották a tüzet, így a park zavartalanul üzemelhetett tovább.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!