Nyíregyháza hírei

2014.11.24. 16:31

Ahol az ünnep is szolgálat

Nyíregyháza - A 80 éve alapított, és 10 éve újjászervezett Rotary-Nyíregyháza jubileumi programja is segítségről szól.

Nyíregyháza - A 80 éve alapított, és 10 éve újjászervezett Rotary-Nyíregyháza jubileumi programja is segítségről szól.

Mi mással is ünnepelhetné jubileumait egy mások segítésére felesküdő szervezet, mint újabb jótékonysági akciók szervezésével? A cél most is nemes: légúti betegségekben szenvedő gyermekek korai ellátását segítő központ létrehozását támogatja a Nyíregyházi Rotary Club, amely a napokban emlékezik megalakításának 80., és újjáalakításának 10. évfordulójára.

Más kultúrák megismerése

– A jubileumi programsorozatunk részeként december 5-én a Jósa András Múzeumban csaknem 400, zömmel valamilyen fogyatékkal élő gyermeknek szervezünk Mikulás napot, a múzeum és a megyei könyvtár együttműködésével – a tájékoztatta a sajtó képviselőit hétfőn dr. Pénzes Marianna, a Nyíregyházi Rotary Club elnöke.

Az elmúlt évtized eredményei között említette a diákcsere programot, mely leginkább a kultúrák kölcsönös megismeréséről szól. Jelenleg három magyar fiatal tölti egy éves tanulmányi időszakát a világ különböző pontjain.

– Igazi közönségsikert hozott a klub kezdeményezésével, magánszemélyek és vállalkozások adományaiból, a város és a megye vezetésének támogatásával átadott „Tapintható láthatatlan”, a Nyíregyháza központjában felállított dombortérkép, amely révén a vakok és gyengén látók is megismerhetik a belvárosi részt – emelte ki a közelmúlt egyik eredményét a házigazda szerepét betöltő Rotary-tag, Urbán Lajos.

Koncert a gyermekekért

– A Rotary Magyarország Kormányzó Tanácsa is részt vesz a disztrikt ülésünkön, melyet december 6-án tartunk a Centrál Hotel Konferenciatermében – tért vissza a jubileumi programokhoz Pénzes Ilona alkormányzó. December 7-én a megyeháza ad otthont a charter ülésnek, az ünnepi csúcspontot Varnus Xavér orgonaművész koncertje hozza el 15 órakor, ám a nagy érdeklődésre tekintettel a nap folyamán egy második, 18 órakor tartandó koncert szervezése is felmerült (érdeklődni: [email protected], vagy a 30/239-21-23-as telefonszámon. A koncert bevételéből a már említett légúti betegségekben szenvedő gyermekek korai ellátását segítő központ létrehozását támogatják.

KM-NyZs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!