Nyíregyháza hírei

2014.11.02. 14:42

Ajándékokat vittek és élményeket hoztak haza

Nyíregyháza - A közös munkálkodás még jobban megerősítette a nemzeti összetartozásukat.

Nyíregyháza - A közös munkálkodás még jobban megerősítette a nemzeti összetartozásukat.

Minden várakozásunkat felülmúlta a történeti és kulturális identitás erősítése jegyében meghirdetett, a NEA és a Rákóczi Szövetség támogatásával megvalósított határon túli szakmai kirándulásunk, amelynek úti célja Ukrajna-Kárpátalja volt. A 31 magyarországi, 11 kárpátaljai és a 9 romániai résztvevő remekül érezte magát, és rengeteg kulturális, nemzeti identitást erősítő értékkel, ismerettel gazdagodott a három nap során.

Nagyszerűen együttműködtünk az elszakított nemzetrészek fiataljaival (szatmárnémeti, munkácsi, viski diákok), legyen szó kézműves foglalkozásokról, rádiós riportról, képes beszámolókról.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ukrán politikai helyzet miatt a fiatalok egy része nem vállalta a kárpátaljai utazást, lemondta a részvételét. Ezt a helyzetet úgy kovácsoltuk előnnyé, hogy szélesítettük a résztvevők körét, megháromszorozva a munkácsi fiatalok számát!

A közös munkálkodás még jobban érzékeltette nemzeti összetartozásunkat, azt, hogy a nehéz helyzetben is ott vannak velük testvériskoláink, a civil partnerek, akik csodás élményekkel gazdagítottak bennünket.

Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és AMI, Nyíregyháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!