Nyíregyháza hírei

2014.11.19. 14:00

Egy mázsa ipari ezüst tűnt el Nyíregyházán

A dolgozók kamubetöréssel próbálták álcázni a lopást. A rendőrök öt gyanúsítottat fogtak el.

A dolgozók kamubetöréssel próbálták álcázni a lopást. A rendőrök öt gyanúsítottat fogtak el.

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával folytat eljárást a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Érkerti Rendőrőrse. A rendelkezésre álló adatok szerint a szabolcsi megyeszékhely egyik gyárából 100 kg ipari ezüstöt tulajdonítottak el 2014. október elején. A nyomozóhatóság még októberben elfogta az egyik gyanúsítottat, a 38 éves B. Csaba Lajos nyíregyházi lakost. November 3-án kattant a bilincs a második gyanúsított, Sz. Ernő 25 éves tiszalöki lakos csuklóján.

Az eljárás során beszerzett bizonyítékok alapján november 18-án az Érkerti Rendőrőrs nyomozói további három gyanúsítottat fogtak el: K. György 59 éves nyíregyházi, Sz. Imre 34 éves hajdúhadházi és Gy. László Roland 32 éves dombrádi lakosokat.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyár négy alkalmazottja B. Csaba Lajos segítségével (aki korábban szintén ott dolgozott) a cég raktárából tulajdonította el az ipari ezüstöt. Az értékes anyagot azonban nem egyszerre hozták el, elrejtették a gyár területén, hogy apránként csempésszék ki. Hogy bent ne keressék a nemesfémet, illetve eltereljék magukról a gyanút, a társaság kívülről elkövetett egy látszat-betörést is.

Az eljárás jelen szakában az elsőként elfogott gyanúsított szabadlábon védekezhet, Sz. Ernőt az ügyészség indítványára a bíróság már előzetes letartóztatásba helyezte, a másik három gyanúsított előzetes letartóztatását a rendőrség szintén kezdeményezte. Az eltulajdonított ezüst nagy része még nem került elő, azt nagy erőkkel tovább keresik a rendőrök.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!