Nyíregyháza hírei

2014.11.17. 19:41

Élen a legjobbak között

Nyíregyháza - „Ha egy közösség megbecsüli szorgalmas tagjait, alkotó tehetségeit, akkor jó úton jár.”

Nyíregyháza - „Ha egy közösség megbecsüli szorgalmas tagjait, alkotó tehetségeit, akkor jó úton jár.”

Prima, annyit jelent, mint első, elsőnek lenni – a 2014. évi megyei Prima Díj múlt pénteki átadó gálaestjén a vállalkozói körből is elismeréseket vehettek át azok, akik a legjobbak között is az elsőknek bizonyultak, köszönhetően hosszú évek kitartó munkájának.

– A siker mindenkinek mást jelent, de ha valaki mások javára is alkot, tesz, munkájának gyümölcséből egy közösség is részesedik, akkor megfelel a kritériumoknak – utalt alapértékekre Kozma Péter, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.

A követendő, jó példák sorában köszöntötte a díjazottakat, mellettük a helyi vállalkozókat, akik (azon túl, hogy a rangos elismerés anyagi hátterét évek óta előteremtik) maguk is a településeik és a megye javára állnak helyt a hétköznapokon. Ha egy közösség megbecsüli szorgalmasa tagjait, alkotó tehetségeit, akkor jó úton jár – szögezte le Kozma Péter.

Az összefogás ereje

– A vállalkozóknak a szellemi élet erősítésében is szerepet kell játszaniuk, ezt a hitvallást fejezte ki Demján Sándor kezdeményezése 2003-ban, amikor megalapította és országosan elindította a Prima Primissima Díjat. Ennek folytatásként a helyi közösségek megyei szinten is elismerik a különböző területeken kimagasló eredményeket elérőket a Prima Díjjal, Szabolcs-Szatmár-Beregben kilencedik alkalommal – emelte ki az összefogás erejét Czomba Csaba, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei elnöke.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2014. évi Prima Díjait Dr. Bene János, a Jósa András Múzeum igazgatója (Magyar Tudomány), Dr. Cservenyák László, a Szatmári Múzeum igazgatója (Magyar Népművészet és Közművelődés) és Dr. Karádi Zsolt főiskolai tanár (Magyar Irodalom) vehette át. Magyar Színház- és Filmművészet kategóriában Miló Mihály, a Nyíregyházi Televízió operatőre Különdíjban részesült.

Hagyomány, hogy a megyei Prima Díj átadó gálán átadják „Az Év vállalkozói Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” elismeréseket is.

A kitüntetett vállalkozók megyénkben:

 

Az Év hőszigetelő vállalata: Lad - Bau Kft. (ügyvezető: Ladányi Miklós)

Az Év asztalosa: Szűcs István

Az Év építővállalata: HARCON Építés Kft. (ügyvezető: Zombor József)

Az Év gyorsétterme: Kis Szabó Gyorsétterem Kft. (ügyvezető: Dr. Kissné Szabó Gabriella)

Az Év szállodája: Fenyves Szálloda és Konferencia Központ (tulajdonos: Krivács András)

Az Év beruházásszervező vállalata: A KEO Projekt Kft. (ügyvezető: Dr. Fodor Tamás)

Az Év péksége: K-S-B Kft. (ügyvezető: Kóródi Sándor, VOSZ tag)

Az Év statikusa: Bezzeg János, a Béta Statikus Mérnöki Iroda Kft. ügyvezetője

Az Év tanácsadó vállalkozása: EuroAdvance Közgazdasági Tanácsadó Kft. (ügyvezető: Szuhóczky Gábor)

Az Év tervező vállalata: VIZITERV Environ Kft. (ügyvezető: Illés Lajos)

Az Év vállalkozói, akik Budapesten veszik át a díjat decemberben:

Bárány László a MasterGood cégcsoport tulajdonosa és ügyvezetője.

Bencze Antal a KE –VÍZ 21 Zrt. tulajdonosa és vezérigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!