Nyíregyháza hírei

2014.11.02. 11:01

Közös emlékezés és gyertyagyújtás az egykori parancsnok emlékére

Péntek délután az egykori nyíregyházi tűzoltóparancsnok, Sztárek Ferenc emlékhelyét koszorúzták meg a tűzoltók.

Péntek délután az egykori nyíregyházi tűzoltóparancsnok, Sztárek Ferenc emlékhelyét koszorúzták meg a tűzoltók.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltsége valamint a Nyíregyháza Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksága mindenszentek alkalmából közösen emlékezett meg és gyújtott gyertyát az első tűzoltóparancsnok Sztárek Ferenc sírjánál.

Az eseményen a megyei főügyeleti osztályvezető, Kruppi István tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Nagy József tű. alezredes, valamint a nyíregyházi tűzoltóparancsnok, Toldi András tű. százados is részt vett a beosztott állomány mellett.

130 évvel ezelőtt Sztárek Ferenc parancsnok irányításával kezdte meg működését a Nyíregyházi Önkéntes Tűzoltó Egylet. Az akkori polgármester, Krasznay Gábor 1883. szeptember 23-án jelentette be, hogy szervezett tűzoltóságot létesít, majd az 1884. március 9-én tartott alakuló közgyűlésen mondták ki ténylegesen a Nyíregyházi Önkéntes Tűzoltó Egylet működését, melynek főparancsnoka, Sztárek Ferenc lett.

 - SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!