Nyíregyháza hírei

2014.11.18. 15:41

Legyen Móricznak kultusza!

Nyíregyháza - A Móricz Zsigmond Színház mindig is fontosnak tartotta, hogy névadója emlékét méltó módon ápolja, és nincs ez másként ebben az évadban sem, amikor az író születésének 135. évfordulóját ünnepeljük.

Nyíregyháza - A Móricz Zsigmond Színház mindig is fontosnak tartotta, hogy névadója emlékét méltó módon ápolja, és nincs ez másként ebben az évadban sem, amikor az író születésének 135. évfordulóját ünnepeljük. – A Móricz-hetek színes programsorozata december elsején kezdődik és február 28-án, a Pillangó bemutatójával ér véget – bízunk abban, hogy a hagyományteremtő szándékkal létrehozott rendezvények mindenki tetszését elnyerik – mondta dr. Tasnádi Csaba, a teátrum igazgató-főrendezője és hozzátette: azt szeretnék, ha Móricznak kultusza lenne Nyíregyházán és a megyében.

– Olyan programokat valósítunk meg partnereinkkel együtt – mások mellett a Szabolcs Takarékszövetkezet, a megyeszékhely önkormányzata, a megyei könyvtár, A Vörös Postakocsi Online, a Sóstói Múzeumfalu, a Nyíregyházi Főiskola, illetve lapunk, a Kelet-Magyarország –, amelyek minden korosztályt megszólítanak és a megye számos pontját érintik. Lesznek internetes vetélkedők, rendhagyó irodalomórák, a vízkereszti gyerekjárás Móricz-korabeli játszóházba hívja a kisebbeket, a nyugdíjas klub tagjai Móricz-művek filmfeldolgozásait nézhetik meg, de a Pillangó olvasópróbájára is bekukkanthatnak az érdeklődők. Villám drámaíró versenyt rendezünk, novellaíró pályázatot hirdetünk, a táncfarsangon a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola diákjai Móricz ihlette táncprodukcióval lépnek színpadra, a Torkos Csütörtökön pedig az író kedvenc érteleit kóstolhatják meg a vendégek – hangzott el.

A számtalan eseményt előzetesen mindig beharangozzuk majd lapunkban, így senki sem maradhat le egyetlen programról sem!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!