Nyíregyháza hírei

2014.11.20. 15:13

Novellával tiszteleghetünk az író előtt

Nyíregyháza - Megemlékezve Móricz Zsigmond születésének 135. évfordulójáról, a Kelet-Magyarország és a Móricz Zsigmond Színház közös novellaíró-pályázatot hirdet.

Nyíregyháza - Megemlékezve Móricz Zsigmond születésének 135. évfordulójáról, a Kelet-Magyarország és a Móricz Zsigmond Színház közös novellaíró-pályázatot hirdet.

A kiírók a pályázatra a Kelet-Magyarország Tollpróba oldalának szerzőit hívják meg. A novella témája szabadon választott, a pályázat az írások kezdő és utolsó mondatát határozza meg.

Az alábbi négy, Móricz Zsigmond Napló című művének 3. kötetéből való mondatpár választható:

1. Első mondat: „Én minden színben szeretem a szabadot.”

Utolsó mondat: „Ezt én nem írhatom, nekem nem lehet diktálni.”

2. Első mondat: „Egy ilyen sablon iparművész is a költőkből él.”

Utolsó mondat: „Íróink olyan dolgokat írnak, hogy nem lehet eladni: nem tudnak az emberek olyat mondani, hogy azok örömmel kapjanak rajta.”

3. Első mondat: „Úgy érzem magam, mint a fügebokor az ablak alatt.”

Utolsó mondat: „Egy novella ugyanolyan kerek alkotás lehet, mint egy regény vagy színdarab.”

4. Első mondat: „Nem kis dolog, amire vállalkoztam: hogy meghódítani az idegent.”

Utolsó mondat: „Jó legyél. Ahogy a szíved diktálja.”

Az írásokat elektronikus formában, .doc, .docx, .rtf és .odt kiterjesztésben, 3-5 flekk terjedelemben várjuk. A levél tárgya a Móricz Zsigmond novellaíró-pályázat cím legyen. A csatolt dokumentum felső, bal sarkában legyen feltüntetve a pályázat jeligéje.

A pályaműveket a [email protected]-ra kell benyújtani, ahonnan azok a pályázó email-címének visszatartásával, csak a megjelölt jeligével jutnak tovább a bírálókhoz.

A végső leadási határidő: 2014. december 9. 24:00. Egy pályázó maximum három írást nyújthat be.

A zsűri által kiválasztott öt legjobb pályaművet 2014. december 17-én a Móricz Zsigmond Színház MŰvész Stúdiójában a színház művészei olvassák majd fel. Különdíjként egy vagy több kiválasztott írást A Vörös Postakocsi Online publikál.

További felvilágosítás a [email protected] e-mail címen kérhető, Matók Szilviától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!