Nyíregyháza hírei

2014.11.30. 18:30

Országszerte kereszteket állít a Jobbik advent idején

Budapest, 2014. november 30., vasárnap (MTI) - Országszerte kereszteket, illetve kettős kereszteket állít a Jobbik Magyarországért Mozgalom advent idején.

Budapest, 2014. november 30., vasárnap (MTI) - Országszerte kereszteket, illetve kettős kereszteket állít a Jobbik Magyarországért Mozgalom advent idején.

Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke vasárnap a budapesti Móricz Zsigmond körtéren arról beszélt: a karácsony lényege a mai világban torzult, és a kereszténység általános jelképének forgalmas közterületekre helyezésével szeretnék elérni, hogy az emberek megálljanak egy pillanatra, és elgondolkodjanak az ünnep valódi, keresztény értelmén. Egyúttal demonstrálnak a fogyasztói társadalom ellen is - tette hozzá.

A jobbikos politikus szerint az apostoli kettős keresztek hazafias küldetést is teljesítenek, a társadalom legfőbb összetartó erejének ugyanis az egészséges hazaszeretetet tartják, amelyet - mint mondta - szintén nem lehet kirekeszteni a közgondolkodásból.

Novák Előd fontosnak nevezte, hogy a kereszténység gondolatvilága a mindennapok része legyen. Ennek elemeként beszélt a hit- és erkölcstanoktatásról és jelezte azt is: a következő hetekben azt javasolják az Országgyűlésben, hogy az állam ismerje el az egyházi esküvőket.

A Jobbik országosan több tucat keresztet állít fel karácsony előtt.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!