Nyíregyháza hírei

2014.11.01. 13:09

Székelyföldön „ciripeltek” a nyíregyháziak

Nyíregyháza - Mese- és versmondó, valamint népdalt éneklő kategóriákban mérték össze tudásukat a gyerekek.

Nyíregyháza - Mese- és versmondó, valamint népdalt éneklő kategóriákban mérték össze tudásukat a gyerekek.

A Szentegyházi Gyermekfilharmónia Alapítvány meghívására ötödik alkalommal utazhattunk Székelyföldre. A háromnapos erdélyi utazásunk során nevezetes történelmi emlékhelyeket kerestünk fel, de fő célunk az volt, hogy részt vegyünk a Szentegyházán rendezett közös gálaesten, a „Szentegyháza-Nyíregyháza Ciripelőn”.

Ciripelő versenyünk határon átívelő programja iránt ebben az esztendőben is nagy volt az érdeklődés. Október elején hat nyíregyházi általános iskolából negyvenegy gyerek mutatta meg tudását a sóstóhegyi válogatóversenyen. Közülük kerültek ki azok a fiatalok, akik eljöhettek az erdélyi autóbuszos kirándulásra. Ők Szentegyházán mese- és versmondó, valamint népdalt éneklő kategóriákban – igen szép eredményeket elérve – mérték össze tudásukat a székelyföldi gyerekekével.

Szentegyházi vendéglátóink mindent megtettek annak érdekében, hogy a „Szentegyháza-Nyíregyháza Ciripelő” gálaest profi szervezéssel, gördülékenyen valósuljon meg. Jó volt együtt lennünk a székely gyerekekkel és vendéglátóinkkal.

Leviczky Mihály elnök,

Sóstó-Sóstóhegyi Igrice

Civil Egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!