Nyíregyháza hírei

2014.11.03. 14:35

Változást Nyíregyházáért sajtótájékoztató

Nyíregyháza - Nagy László önkormányzati képviselő sajtótájékoztatót tartott, melynek témája a Sóstó kötvény volt.

Nyíregyháza - Nagy László önkormányzati képviselő sajtótájékoztatót tartott, melynek témája a Sóstó kötvény volt. – Elképesztő vélemények hangzottak el a múlt heti közgyűlésen egyes fideszes képviselők szájából – mondta a szocialisták városi elnöke, majd átadta a szót Csabai Lászlóné egykori polgármesternek.

– A korábbi városvezetés idején 2004-ben kibocsátott kötvény költsége BUBOR +0,8 százalék, a jelenleg felvett hitel költsége BUBOR +2,5 százalék. Az általunk választott megoldással a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. lett a beruházó, így vissza tudtuk igényelni a 400 millió forintos áfát. A kötvény kapcsán a Fidesz által indított bírósági eljárás bizonyította, hogy annak minden lépése szabályos volt. Ennyit a tényekről. Ha egy hazugságot ismételgetünk, attól az még nem lesz igaz – zárta Csabainé.

Nagy László hozzátette: a kötvény feltétele jobb volt, mint a megyei önkormányzat által kibocsátott 6 milliárdos kötvényé. – A 1,5 milliárd forintos kötvény összege az árfolyam romlása miatt 2010 előtt hat év alatt 10 százalékkal nőtt, az elmúlt négy év alatt negyven százalékkal – közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!