Nyíregyháza hírei

2015.01.20. 09:23

Egy gyümölcsöző iskolai program

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az iskolagyümölcs sem az intézményeknek, sem a családoknak nem kerül pénzbe.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az iskolagyümölcs sem az intézményeknek, sem a családoknak nem kerül pénzbe.

Ismét lehet jelentkezni az iskolagyümölcs-programra, pontosabban még csak a részvételre vonatkozó előzetes jóváhagyásra – tájékoztatta lapunkat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete. Hozzátették: ez az első lépés a folyamatban, ami nem jelenti azt, hogy aki bejelentkezik, az automatikusan beszállítóvá is válik.

Almát hozott a Jézuska

A nyíregyházi Apáczai Csere János Gyakorlóiskolában eddig is sikeresen működött a program: gyümölcs vagy gyümölcslé formájában jutnak vitaminforráshoz a diákok.

– Az esetek túlnyomó többségében friss, ropogós almát vagy 100 százalékos almalevet kapnak a gyerekek tízóraira 1–6. évfolyamon, tehát mintegy hétszázan. A visszajelzések szerint mindkét formában előszeretettel fogyasztják az enni-, illetve innivalót a diákok – mondta el érdeklődésünkre Andó Károly igazgató.

– Az iskolagyümölcs sem az intézményeknek, sem a családoknak nem kerül pénzbe, hiszen a nemzeti iskolagyümölcs-programot uniós forrásból és a központi költségvetésből finanszírozzák. Ám nem szabad abba a hibába esni, hogy ami „ingyen” van, azt nem értékeljük! Minden diáknak azt tanácsoljuk, hogy fogyassza egészséggel a gyümölcsöket, ha pedig még sincs rá szüksége, vigye haza, vagy adja oda egy olyan osztálytársának, aki örömmel (v)eszi azt. A program célja – akárcsak a mindennapos testnevelésóráknak –, hogy a fiatalok egészséges(ebb) felnőttekké váljanak – nyilatkozta Andó Károly, majd hozzátette: tavaly decemberben, a téli szünet előtt valamennyi tanuló (886 fő) egy-egy láda almát kapott ajándékba minisztériumi segítséggel!

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország január 20-ai számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!