Nyíregyháza hírei

2015.01.15. 15:10

Javítóintézeti nevelésre ítélte a diáktársait fojtogató fiút a nyíregyházi bíróság

Nyíregyháza, 2015. január 15., csütörtök (MTI) - Javítóintézeti nevelését rendelte el a Nyíregyházi Járásbíróság csütörtöki ítéletében annak a fiatalkorú fiúnak, aki tavaly januárban nejlonzsákkal fojtogatta két diáktársát egy nyíregyházi iskolában.

Nyíregyháza, 2015. január 15., csütörtök (MTI) - Javítóintézeti nevelését rendelte el a Nyíregyházi Járásbíróság csütörtöki ítéletében annak a fiatalkorú fiúnak, aki tavaly januárban nejlonzsákkal fojtogatta két diáktársát egy nyíregyházi iskolában.

A bíróság Szilvásiné Sándor Ágnes vezette tanácsa két rendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérletében, illetve súlyos testi sértés bűntettének kísérletében találta bűnösnek a fiút, akinek három évet kell eltöltenie az aszódi javítóintézetben.

A vádlott a javítóintézeti nevelés felének letöltése után ideiglenesen elbocsátható az intézetből, ha ott legalább egy évet eltöltött és feltételezhető, hogy az intézkedés célja további javítóintézeti nevelés nélkül is elérhető - mondta el a bíró.

A vádirat szerint a bűncselekmény elkövetésekor 14 éves fiú 2014. január 6-án az egyik kéttannyelvű intézmény tornatermi öltözőjében testnevelésóra előtt egy ott hagyott szemeteszsákot hátulról az egyik fiatalabb iskolatársa fejére húzott és a nyakánál összefogta. A sértett fulladozni kezdett, de sikerült kiszakítania a zsákot, amit aztán a vádlott egy másik lehajoló diák nyakába tett és őt is fojtogatni kezdte.

A bántalmazással a sértett csak akkor hagyott fel, mikor a diáktársai közölték, hogy a tanárokat értesítik.

A vádirat második pontja szerint két nappal később az iskola épületének folyosóján az igazgatói meghallgatására várakozó vádlott a mellette elhaladó sértetteket szidalmazni kezdte, és erőszakkal fenyegette meg őket, majd egyiküket hasba rúgta.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, ezért az nem jogerős.

- MTI -


A tornaöltözőben támadt két negyedikes kisfiúra 14 éves iskolatársuk Nyírszőlősőn. tovább »

Előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója pénteken azt a 14 éves fiút, aki szemeteszsákkal fojtogatta két diáktársát az egyik nyíregyházi általános iskolában - közölte a Nyíregyházi Törvényszék elnökhelyettese, szóvivője az MTI-vel. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!